2019 – nya tag…

… det har jag skrivit några gånger nu, tyvärr.

20181231_171109

Jag minns 2018 som en sommar och trädgårdssäsong som går till historien som först den kallaste och längsta våren som jag kommer ihåg – och sen kom värmeböljan som fick mig, som annars är en värmeälskande varelse, att fullkomligt smälta sönder i värmen.

Planerna för 2018 var att göra om min stora och äldsta trädgårdsdamm som jag en gång i tiden gjorde, utan konstens alla regler, men tack vare värmen och den rådande vattenbristen vågade jag inte tömma den och tur var väl det för tack vare den så överlevde mycket av min växtlighet då jag tog vatten därifrån när det krisade.

Vad gjorde jag då?

Nja, jag gick här och rensade lite ogräs, planterade mina vindruvsplantor, som jag skrivit om i somras, samt lade grunden till en annan större rabatt. Det blir en virkeskant, så den är ett långtidsprojekt och kommer väl att ta ett bra tag att fylla upp, så den kommer jag inte att presentera här på något år…

Sen la jag grunden till ett par nya komposter då den befintliga inte riktigt fungerar som den ska.

Min blogg var ju tyvärr inte högprioriterad och det är det som jag jag syftar på när jag skriver ”tyvärr” i början av det här inlägget.

Men nu är det 2019.

I år SKA dammen högprioriteras. Tömmas och grunden ska muras upp med lecablock för att få en stabil grund,men mer om det senare.

Nu önskar jag er en riktigt god fortsättning på det nya året!

20180723_200728

Ros: Burgundy wine

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *