Trådnäts origami – Nätkorgar i galvad tråd…

…tänkte jag skulle ge sorken en utmaning.

Jag har varit och hämtat några träd och buskar i helgen. Unga, fina plantor som jag hade tänkt skulle få åldras och bo in sig i min trädgård.

20180429_183911

Från vänster till höger: Svart valnöt Juglans nigra, Magnolia ”Wandas memory”, 2 styck kopparlönnar Acer griserum och framför dessa träd står 4 buskar Deutzia (2 straberry fields och 2 gracilis). Ytterligare ett plommon ”opal” och två vinrankor Labruskavin ”Zilga” och ”Vitis” är inte med på bild.

Alltför många träd har gått sork-döden till mötes här. Späda trädrötter är tydligen bland det godaste som finns i en sorks värld så jag har börjat hägna in mina dyrgripar även under jord.

Det är ett riktigt pilligt och ”aj vad det gör ont i fingrarna”- jobb, men förhoppninhsvis värt varenda sekund av arbete (och stickskador. Handskar är att glömma, trasslar bara in mig!)

Det börjar med en rulle finmaskigt, galvat fyrkantsnät (finns på bygghandeln):

20180501_132719

Jag klipper det (med en avbitartång) i fyrkanter, lika långa som det är brett och i det här fallet 53×53 rutor.

20180501_171644

För att forma min korg har jag räknat ut att 53 rutor fördelat på två sidor och en botten blir 17 rutor. Det här är bara en torftig ritning jag gjorde aldeles nyss för att visa hur jag har gjort. Finns säkert mycket bättre ideer…:

20180501_220932

Och så svor jag lite och vek ihop något som jag tycker nog kan duga. Det blir ju nästan två lager Mr Sork ska ta sig igenom…

20180501_171752

När jag nu planterar träden kommer jag även att lägga ett ”lock” av nät på ovansidan. Alla avklippta nättrådar är dessutom vikta neråt så att jag inte skadar mig om jag är och rotar i jorden kring trädens bas.

Två korgar orkade mina fingrar med, de är duktigt omplåstrade, nu får de vila någon dag innan det är dags att göra lite mer trådnäts-origami.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *