En flaggstång…

…förtjänar en värdig plats i trädgården.

Jag kan inte skryta med att vi haft det.

När vi flyttade hit hade vi 4 sockertoppsgranar kring den och de stod så nära att drt var svårt att komma intill och hissa någon flagga överhuvudtaget.

Så motorsågen fick jobba…

Jag gjorde ett land där jag petade ner 6 stycken SMÅ buxbomplantor, 4 rosor, några lavendel och några påsar med lökar av krokus. Lite stenar som prydnad och runt omkring drog jag en ring av det så omåttligt populära rundstavsstaketen av tryckimpregnerat som just började lanseras.

Det var strålande fint de första åren.

Sen ska ju lökarnasblad vissna ner ordentligt innan man knipsar av dessa och det är väl här jag vågar säga att det spårade ur. Det blev fler och fler allt mellan åren gick och de perenner som jag satt fröade av sig okontrollerat och jag vägade inte rensa för jag skulle ju ta hand om allt och sätta någon annan stans.

För ett par helger sen fick jag nog!

Tog hjälp och rev upp eländet!

20180511_144056

20180518_065701

Vi stod nästan en hel dag och försökte att urskilja lökar (jag kan inte helt komma ifrån att spara) och gräva rent.

Sambon gillar att snickra så han fick göra en ram av tryckt byggtimmer

20180513_191740

På med marktäckduk och gårdssingel. Köpte 6 st krukor som jag sågade ur botten av och satte dem i varsitt hörn.

20180523_172210

Och i dessa krukor har jag hällt jord (gjorde hål i markduken) och planterat Lavendel augustifolia.

20180524_213017

Jag blev mycket nöjd!

Egentligen är jag inget större fan av den här stilrena stilen, blir nog en av de få jag gör. Gillar annars det lite rufsiga och buskiga.

Nu saknas det bara en parkbänk, prydnadsrådjuret som syns på bild ett och en blomkruka. Mer ska det inte vara så vi slipper slå oss igenom en djungel för att kunna hissa flaggan!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *