Våren tittade förbi…

…kan man väl säga, för med den regn och blåst (och på sin håll åska!) är drt svårt att tänka sig att den kommer igen.

4 dagars njutningsfullt trädgårdsgym stod redo efter en lång vinter och drt var bara att hugga in bland vissna perenner och grävarbete.

Jag rev ut inredningen, sopade golvet och putsade (jag är inte så noga) fönsterna i växthuset:

20180422_163811

Nu är de barrotade växterna som jag skickat efter i från nätet nersatta i krukor och kan börja växa ordentligt.

Sen kollade jag om de jordärtskockor som växt i en pallkrage förra sommaren överlevt. Blev positivt överraskad:

20180422_174906

20180422_174853

De ser lite roliga ut :-)

Vissa säger att jordärtskockor är rena ogräset när de fått fäste. Jag odlar dem i pallkrage och man ska hellst byta växtplats varje år på dem vilket, jag misstänker, gör att jag om några år har jordärtskockor i varenda pallkrage + komposten. Jag antar att enstaka små knölar kan följa med ogräsrens / bli kvar i jorden. De var inte lätta att upptäcka och i synnerhet när jag lämnade kvar en rad ved övervintrad ruccola, då är jag säker på att det kommer att titta upp exemplar även på den gamla växtplatsen. De minsta + ett par lite större åkte tillbaka i en annan krage. Hoppas på lite fler till hösten / nästa vår. Hoppas dessutom på blomning då de, har jag för mig, är släkt med solrosen. Mina kockor är av den sorten som ska blomma. Bianca har jag för mig de heter.

Jag har påbörjat arbetet på en ny växtplats för mina rabarber + några sparrisplantor. De ska få bo i en avlång slapelse intill växthuset.

Jag hade övervakare på det arbetet:

20180422_194327

Sen fanns det ju naturligtvis tid för att gå och beundra blomsterprakten. Det är tyvärr bara vår en gång om året och den kommer väl tillbaka när regnet dragit förbi…

1524512402792

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *