Shoppingbegäret sätter in…

….oc när inte våren ”vill” får man väl ändå låtsas att den är på väg.

Upptäckte för ett par år sedan att butiken Lidl periodvis har utomhusväxter i sitt sortiment. Inte överraskande är detta oftast på våren och försommaren.

I år inget undantag.

För några veckor sedan stod jag bland sommarlökarna och rev.

20180309_153037

Det blev en hel del gladioler, rosenstav, tofslilja och Galtonia. Den sistnämnda är någon lilja som jag inte är bekant med – ännu. Har för mig att jag några dagar senare kompletterade samlingen med ett par daliaknölar ”arabian night” och en ”Afrikas blå lilja”, Agapantus.

I morse var det dags igen.

Låg i startgroparna så redan efter att klockan ringt och jag halsat mitt morgonkaffe drog jag iväg till affären.

20180405_122711

Ett gäng klätterväxter såsom clematis ”Jackmanji” och ”montana”, Lonicera caprifolium ingick men där jag tycker att Passiflora alata, en röd och doftande passionsblomma var den mest spännande. Den odlas dessutom mycket för fruktens skull och här väcktes naturligtvis en förhoppning om att senare sitta och obegränsat mumsa på passionsfrukter senare i sommar…

20180405_123005

Lägg märke till skillnaden mellan bladen på den blå och den röda. Trodde faktiskt att de sått fel fröer i de röda förpackningarna, men det ska tydligen vara så. Den blå har små flikiga blad och den röda stora enkla.

(Jag bloggar på telefonen och ska vända alla bilder rätt så fort jag kommer åt min stationära dator…)

Och plantorna är inte så små heller. Synd att klaga för 40kr styck!

20180405_123146

Och så köpte jag också ett par bananplantor  (varför ge upp när jag tagit kål på de andra???) och en Deutzia buske.

Så nu är det bara att invänta planteringsvädret…

3 comments for “Shoppingbegäret sätter in…

 1. 6 april, 2018 at 08:46

  Så flotte planter du har kjøpt deg, og det var jo tidlig å selge clematis! Her er det store mengder snø fortsatt, men det smelter litt hver dag nå. Det går bare så sakte…!
  Ha en fin dag

 2. Gunborg Uhno
  6 april, 2018 at 08:48

  Oj oj här har det handlats växter .Och så många spännande saker du fått tag i.Ska bli spännande att följa hur det går med dom efter utplantering.Här blåser det och både regna och snöar .Inte ett dugg vårlikt.
  Ha det fint.

 3. 6 april, 2018 at 04:22

  Hej!
  Så glatt överraskad jag blev över att hitta en ny trevlig trädgårdsblogg som sprudlar av entusiasm. Oj vad mycket fint du hittat! Kanske tur att jag inte har nåt Lidl i närheten: D
  Ska bli kul att se all blommande färgring till sommaren. Den röda Passifloran ser extra spännande ut. Här rör sig sysslorna mest runt grönsaker men jag gillar förstås perenner, lökar och sommarblommor också.
  Ha det så gott
  /Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *