Mitt Snödroppsträd Halesia monticola vareigata…

…behövde ju någonstans att bo!

20170826_143626

Jag har en förmåga att göra inköp på växtfronten som kanske inte alltid är helt genomtänkta (läs: för det mesta inte genomtänkta alls) och då jag tyckte att det lät spännande med ett snödroppsträd fick det naturligtvis följa med på min rullvagn den där vårdagen på Cramers blommor i Hillared.

Ett torftigt försök att bygga i torvblock fick mig att fundera på om inte lecablock vore ett alternativ?

Jag släpade fram ett gäng block och en spade och satte igång:

Först grävde jag ett dike som jag fyllde med sand. Dels för att blocken inte ska följa med lerjordens rörelser, men också för dränering. Sen funderade jag över formen men det stannade vid tråkigt fyrkantigt…

20170902_112249

Jag satte armeringsjärn ner i backen, framför blocken så att de inte skulle glida ut när jorden innuti pressar på pga fukt och kälen. MAO så att den håller formen.

Och för att få den att likna torvblock hade jag hittat kokosmatta som jag klädde min skapelen i.

20170902_153643

Och när jag var nöjd med formen hällde jag i mullrik jord, planterade mitt snödroppsträd (som egentligen mer är en buske) och ramade in med 4 alunrot och toppade med täckbark.

20170902_181830

Och ja: jag är nöjd :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *