Rosenregn – Laburnocytisus adamii

Ett träd med två olika färger på blommorna?

Näe… det kan väl ändå inte vara sant. Och att den då såldes på en postorderfirma som, i min bekantskapskrets, inte står så högt i kurs, gjorde väl inte saken bättre.

Ändå skickade jag efter det… och hem kom ett mini-mini träd…

Det var ca 12-13år sedan och förra året blommade det med fem laxrosa klasar för första gången. Ja, ja, tänkte jag… de var väl söta. Påminde om gullregnets blommor och det är väl inte så konstigt då det enligt postorderfirman  är: ”en kombination av gullregn och ginst”.

I år står jag och gapar.

Mini-mini trädet har blivit ca 3-4 meter och på samma gren blommar både laxrosa och knallgula blommor:

DSC_0530

 

DSC_0535

 

DSC_0529

DSC_0534

Det trodde jag aldrig… jag trodde att jag blivit blåst… som vanligt.

Precis som det riktiga Gullregnet så är hela växten giftig. Många tar bort den, eller undviker att plantera den, för att inte barn ska komma åt att äta baljorna som blir efter blomningen. Jag tycker att det är vansinne, lär istället barnen vilka växter som är giftiga istället oh hålluppsikt över dem tills de är stora nog att förstå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *