Växthuset är nästan fullt…

…och med meloner, squash och gurkplantor på fönsterbrädan så undrar jag  om allt kommer att få plats?

Förra året så fyllde jag upp golvytan med 6 stycken murarbaljor med Lotusblommor, De jag frösådde och sen växte så det knakade hela säsongen, trots det fula vädret. Några blommor fick jag dock inte. Och inte mycket annat häller för den delen. Fuktigheten i växthuset vart lite för hög och en el annat ruttnade pga detta.

2015-08-17 19.44.57

Nu har jag vinterförvarat dem i jordkällaren. Den var i alla fall frostfritt där trots att fingrarna kändes som isbitar efter att jag flyttat upp dem för någon vecka sedan. Det såg inte vidare hoppfullt ut och luktade lite ruttet när jag bar upp dem. DSC_0611

Så nu är de tillbaka i växthuset och fick väl en smärre chock när jag stoppade ner dem i vattnet där som hade stått några dagar. Från +2 till +20, typ.

DSC_0278

Och faktiskt när jag tittade i förrgår så verkar det som att ett par stycken är på väg upp! MEN i år blir det bara de här två murarbaljorna för deras del… Det funkar inte annars.

Tomater, paprika och chilli står i rader. Sedan bilden togs  har det tillkommit ett par hinkar till med ytterligare en paprika och kapkrusbären som jag visade för något inlägg sedan.

DSC_0277

Och på fönsterbrädet väntarmeloner och squashen:

DSC_0330

De ska ju också planteras i murarbaljor, så det vill till att inte lotusen tar för mycket plats.

Annars behöver jag ett växthus till…

Såg förresten flera olika odlingstunnlar när vi var på Liseberg. Kanske kan det vara ett alternativ i framtiden när det gäller tex gurkor och meloner. Sådant som inte nödvändigtvis måste, eller går att ha på höjden. Tomaterna behöver ju space uppåt.

 

2 comments for “Växthuset är nästan fullt…

 1. 16 maj, 2016 at 07:43

  Å vad det ser spännande ut med lotusplantorna! Dessutom bra att ha mycket vatten i växthuset som värmeutjämnare. Hoppas du berättar om det blir nån blomning i år eller hur det går.
  Allt gott
  /Anette

  • Nillas Trädgård
   18 maj, 2016 at 08:59

   SJÄLVKLART ska jag berätta om Lotusen blommar. Då kommer jag att SKRIKA ut det så jag tror inte någon kommer at missa :-)
   Jovisst är det bra med vatten, men jag funderade på om det kunde bli för mycket fukt eftersom vissa växter ruttnade för mig. Eller så skulle inte de bo i växthus? Det var mitt första år med växthus så jag lärde mig väl något förhoppningsvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *