Lisebergs Trädgårdsdagar 2016…

…var en shoppingorgie i min värld.

20160513_134903

I fredags var ett underbart soligt väder och lagom med folk för min smak och jag kände mig som rena rama proffs-shopparen där jag gick med min vagn och två klappboxar på höjden. Lyckade få ner en del i den översta korgen och iden understa hade jag dricka och knölar.

20160513_171617

Innehållet i lådan är: Kapkusbär, Ängssyra (syns inte), Stevia (mycket kraftigare planta än de långa pesarna till planta jag frösått), Citronmeliss, Mojito-mynta och två burkar havtornsylt.

Jag vet inte vad det är med Ginkos, men jag kunde inte heller motstå en ny liten Ginkgo biloba:

20160513_171517

Den gamla som jag planterade ute i trädgården lever fortfarande efter ett par vintrar och växer fint, men… Den härska få bo och utvecklas i uterummet.

Det blev några knölar också: Något de felaktigt kallar för ”Blommande ormbunke” och som får alla trädgårdsentusiaster att gå i taket när de hör detta. De är inte släkt med ormbunkar på något sätt. Incarvillea delvayi (Google bildsök för den som vill se den) Jag tycker att den är söt och bryr mig inte om att den är felaktigt döpt. Däremot bekymrar det mig att de skriver på sin produktbeskrivning att den är lättodlad och härdig i hela landet då jag vid googlande inte riktigt får den uppfattningen utan mer en kinkig sak som inte vill ha det varken för blött eller kallt… hur som helst så får jag väl pilla ner knölarna, som var ganska så stora och tre stycken för en hundring, på olika ställen och hålla tummarna.

Och så blev det en kobrakalla, vad för sort kommer jag inte ihåg. Jag ska komma i håg att ta kort på alla skyltar som har info gällande en rot man köper i lösvikt…

Hos en annan försäljare hade de små rötter av Roscoea purpurea. En jättesöt, orkideliknande och spridningsvillig blomma. En kund som stod bredvid mig hävdade att det var rena ogräset och att de var ordentligt  härdiga. Vi får väl se…

Och så underblomma, 7 rötter för en 50 lapp. Billigt och bra. Jag glömmer väl ta upp dem ändå.

Det var ett antal floristutbildningar som var där och gjorde reklam för sig själva. Munkedals floristutbildning (tror jag det står).

20160513_105720

Hibiskusen i närbild – outstandig:

20160513_105727

Och sen är det ju blomsterprakten i själva parken som inte heller går av för hackor. Om jag förstått det hela rätt så var det väl tänkt att Liseberg i första  hand skulle fyllas med blommor och kanske inte så mycket karuseller…?

20160513_134526

Jag tycker at det är kul och intressant att åka på något sådant här lite då och då. Extra plus är ju att Göteborg ligger närmare för oss än vad Stockholm och Nordiska mässan (den tänker  jag föreslå min sambo nästa år!). Jag trivs bäst med att bara gå och titta, det är klart att jag handlar, men inga mängder. Det blev mer än vad jag tänkt, men inte för mycket (OCH allt är nere i jorden på ett eller annat sätt när jag skriver det här). Dock slog det mig att det inte var så mycket perenner utan mest de klassiska sommarblommorna som såldes. Visst fanns det, men det var sparsmakat och de som var var ganska så vanliga.

Jag hade med mig en önskelista, men det var inte mycket jag kunde stryka där inte… Underblomman och… tja det var väl dom… (Hade skrivit både pioner och magnolia på den)

Vi var på Cramers i Hillared för en vecka sedan och på Liseberg i fredags… Nu är jag nöjd ett tag… En vecka i alla fall…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *