Eller: Ha planterat växter utan att veta VAR man satt dem…

 

… får bli ett inlägg till mitt föregående inlägg om att jag har köpt alldeles förmycket utan att ha ett land att sätta ner dem i..

Nu när det är som underbarast ute, solen skiner och jag bara VILL ut i landen och rota så har det hänt en del olyckor i samband med för flitigt rensande. Det blir det härmed att hålla koll på var man  har satt växterna. Det är ju inte riktigt allt som har kommit i gång ännu, och en del kommer inte att komma igång alls, dvs ”de har lämnat in för gott”.

Sommaren 2014 gjorde jag ett jätteprojekt (i mina ögon sett).

Efter år av planterande och först nu insett värdet av att faktiskt veta vad det är man har i rabatterna så hade jag beslutat mig för att märka upp mina perenner. Etiketterna som följer med krukan hade jag dittills stoppat i en platspåse och lagt i garderoben eftersom de aldrig oskadat får stå kvar i landen ändå…

En kille i lokala plantskolan gav mig tipset att skriva med blyerts på träpinnar och sen sticka ner i jorden, men då jag aldrig riktigt kan ta ett konkret tips utan att vilja vidareutveckla det (varför krånglar jag till det?).
Det här med att blyerts inte nötts av väder och vind hade jag tagit till mig och därför skrivit med blyerts på syrafritt papper. Sen har jag laminerat in pappersbiten och satt fast ett buntband på baksidan (med silvertejp).

blomettikett 1

Blomettikett 2

Blomettikett 3Nu är jag inne på år 2 med de  här lapparna, jag gjorde ett par hundra och stack ner vid mina perenner och det gick inget vidare kan jag avslöja…

Sol, vind och vatten (fick mig att börja nynna på en välkänd melodi) har inte varit snälla mot dem och lamineringen höll inte utan har skivat sig:

DSC_0191

Och silvertejp är ju oslagbart, eller…?

DSC_0186

Inte till den här sortens projekt, tyvärr. Kölden och vätan har fått nästan samtliga lappar att blåsa bort och jag möts ofta av antingen en lös lapp på vift, eller ett nerkört buntband med en bit silvertejp på… Det här är f.ö. Vitsippa ”Vestal” som första bilden visar… Den lappen är ett minne blott.

Detta har då skapat ett gäng problem för mig då det nu kommer upp lite perenner här och där. Okej, om det är en daglilja så ser jag ju det, men vilken? ”Pandoras box” eller ”Pardon me”???

På ett fåtalland har jag varit duktig och gjort små blyertsskisser som jag satt in i en pärm, frågan är då om jag uppdaterar dem som jag borde? Tar jag bort på skissen det som försvinner i verkligheten och skriver jag dit nytt på skissen… Det är väl lite si och så.

Hade en ny, tidskrävande, ide (varför kan jag inte göra saker och ting enkelt?), Något jag såg i en tidning:

2015-05-30 17.22.05

2015-06-04 12.08.08Man behöver: Billiga rostfria skedar, regniga dagar, en hammare och ett städ, bokstavsstämplar i metall, hörselskydd och ett jäkla tålamod. Stavar man fel, eller vänder en bokstavsstans upp och ner är det bara att börja om…

Fast de blåser nog inte bort eller bleknar i solen i alla fall…

2 comments for “Eller: Ha planterat växter utan att veta VAR man satt dem…

 1. 8 maj, 2016 at 08:09

  Har redan glömt på vilka villande vägar jag hamnade hos dig, men det var kul att hittta en ny blogg med trevliga inlägg!
  Namnskedarna ser jättefina ut. Visst är det ett ständigt problem med dessa stickor och lappar som försvinner för att inte tala om att hinna prägla om man går på växtrea. Nu försöker jag fota varje planta medan jag har namnet kvar så att det åtminstone finns i bildarkivet.
  Allt gott
  /Anette

  • Nillas Trädgård
   9 maj, 2016 at 01:40

   Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *