Äppelblomm

Det är tydligen inte bara jag som tycker att äppelträden har fått spader i år och tokblommar?

DSC_0366

Vi har fem stycken träd: Stenbock, James Grieve, Orangie, Aroma och Transparent Blanche och alla är precis ner lusade med vita härliga blommor!

DSC_0359

DSC_0356DSC_0357

Det går inte riktigt att ta in allt…

Hoppas att alla bin och humlor jobbar ordentligt med pollineringen nu så att det blir mycket kart. Då får man visserligen gallra, men hellre det än att det blir dåligt med äpplen.

Det verkar som att naturen på något sätt vill ta igen vad den missade förra våren / året.

Till och med våra två päronträd blommar. Göteborgs Diamant för första gången. Bilden härnedan visar ett silverpäron, vars frukt inte går att äta, men av någon anledning har jag missat att fota ”de vanliga” päronen, så då får väl den här symbolisera. Och helt olika är de inte!

DSC_0299

Dessutom så har jag gjort ett nytt jordgubbsland. Kanske inte den ultimata tiden att flytta på dem nu, men de höll på att kvävas i den gamla landet som har haft maskrosinvasion, så det här blev bästa lösningen:

DSC_0348

Det blev lite ”rädda det som räddas kan” då det var fler land som blev eftersatta förra året: Sparris landet blev också ett enda stort kaos med ogräs och hallonplantor som lyckades rymma över så där hittade jag tillslut 8 stackars ynka plantor. Av alla 170 som kom upp efter frösådden för fyra år sedan har jag alltså lyckats rädda 8… Det är inte en hobbyodlares drömresultat.

DSC_0355Vi är väl lite dåliga på att använda det som jag odlar. Då blir inte motiveringen lika stark att hålla saker vid liv, som om man hade vanan inne att ständigt gå ut och plocka det där äpplet att ta med sig till mellanmålet på jobbet, eller salladen till middagen.

Sambon har till och med kommit hem med sallad och gurka i från affären när vi haft landen fulla…

Jag hoppas kunna ändra på det och det är ju en stark trend just nu just att odla sin egen mat i stor utsträckning och förebilder såsom Sara Bäckmo och hennes ”Skillnandens trädgård”, självhushållningsgruppen alternativ.nu och ”Farbror grön” skapar förhoppnings den motivationen jag behöver.

Det finns ju så mycket roligt att odla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *