Gräva lite här och lite där…

… och ingenting blir liksom riktigt klart när man har mycket på gång.

Jag är en mästare på att ”dutta”. Det är sällan någonting blir som jag tänkt mig. Jag börjar på ett projekt och sen kommer jag hem med en planta, eller ett träd, som jag har tänkt ska sitta någon helt annanstans…

Då blir man ju liksom tvungen att börja med det – också.

Det är så det här området kom till:

 Om vi börjar från vänster (med sambons plaskpöl) så är det precis att jag INTE får med den stora svalkande ormhasseln som jag visade på bild för någon vecka sedan. Även landet med det kapade klarbärsträdet är ur bild. Framför plaskpöl, som förmodligen inte får plats där nästa år, står ett silverpäron. Bakom plaskpöl står en Katsurabuske som inte är nergrävd ännu. Bakom pionen står det lilla häggträdet som jag har fått. Det ska väl förhoppningsvis bli stort någongång. I skuggan, det här är en dålig bild, är det trekantiga landet med blodboken. I den lilla ”prispallen” av trä står tre stycken Cypripedium, trädgårdsorchidéer. Guckusko, en vit, en rosa och en gul.

Det är lille Ginkgo i den vita fyrkanten, det var enklast att bryta bilden där.

Den sexkantiga träformen ska sänkas ner i marken. Jag håller på att känna av om det kan vara rätt ställe för den och den Cornus Kousa, kinesiska blomsterkornellen som står i dess mitt. Där ska också bl. amerikanskt hönsbär, svartbladig revsuga, spetsmössa och två sorter kaukasisk förgätmigej samsas…

Den vitbrokiga lönnen och katsura trädet står planterade och sen har jag satt fem rosenbågar som ska bilda en avgränsning mellan min lilla plantering och den mer öppna gräsmattan. I väntan på plantering där står två Wisteria, blåregn och några stockrosor. Svarta iris, lite liljor och en gullregn som ska stå längst intill syrenhäcken…

Planteringskön ringlar sig lång och jag letar växter på tradera.

Det här är vad jag gör just nu om ni undrar varför det är låg aktivitet på bloggen…

Annars så latar jag mig bara… :-)

2 comments for “Gräva lite här och lite där…

  1. 12 augusti, 2014 at 05:38

    Sånn er det her også, for noen ganger blir det litt for mange prosjekter på en gang og uten at jeg egentlig blir ferdig med noen av de.

    Det ser kjempefint ut med bedet med alle rosebuene dine! Veldig fint med treet og sirkelen med grus også.
    Ha en fin dag!

  2. 13 augusti, 2014 at 09:27

    Du har, vad jag förstår en riktigt stor trädgård att pyssla med. Jag beundrar din kreativitet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *