Frilandshibiskus…

…Hibiscus syriacus, är ytterligare en buske som jag fått någon sorts ”craving” efter de senaste månaderna.

Det började i somras då jag var hemma hos min morbror och han hade en, i mina ögon, stor buske av sorten ”Blue bird” som var fullkomligt nerlusad med knoppar:

Då började suget efter en egen och jag har letat på nätet, lagt bud på tradera men gett upp då de antingen blivit alldeles för dyra för en liten stickling, eller jag helt enkelt inte har kunnat vara med och bevaka slutsekunderna av auktionen och därmed missat slutstriden (och i efterhand funderat lite på hur i hela friden mycket folk är villiga att betala egentligen???).

Med tanke på min planteringskö här hemma så beslutade jag mig till sist att vänta till våren.

Men så var jag då nere på ”Jem & fix” i stan för att hämta lite grejer.

När jag passerade vagnen med perenner vid ingången (som jag hade bestämt mig för att ignorera) kände jag ändå att något fångade min uppmärksamhet:

En blå blomknopp…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För 89 kronor fick den definitivt åka med hem. På etiketten står det Oiseau Bleu och när jag Googlat den kan jag till min stora glädje konstatera att det är detsamma som en ”Blue Bird”. De blå sägs vara de härdigaste och ska klara zon 3 i ett varmt och soligt läge.

Jag kunde inget annat än dagen efter så ”gjorde jag mig ärenden” tillbaka till ”Jem & fix” så nu står det dessutom en rosa ”Pink Giant” här utanför också :-)

 

 

1 comment for “Frilandshibiskus…

  1. 27 augusti, 2014 at 06:05

    Lykke til med de! Jeg hadde en lilla og en hvit for noen år siden, men jeg hadde de inne om vinteren og de ble fulle av lus og spinnmidd. Så de havnet til slutt på komposten. Håper du får de til å vokse ute hos deg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *