Cypripedium – Guckusko…

  • Kentucky, Pueblo och Kentucky Pink. Tre namnsorter på trädgårds-orchideer som stod och frestade mig med halva priset när jag klev över tröskeln till Blomsterlandet i Kristianstad.

Som vanligt har jag egentligen ingen aning om vad det är jag har gett mig in på mer än att jag googlat mig fram till att den vill ha 50% torv i näringsrik kompostjord (det stod fö. På hyllkanten i affären) och att den är vinterhärdig till -20C. Eftersom vi bor i zon 4 så har jag en känsla av att jag kommer att få dalta ordentligt med dem… vintertäckning och dyrlikt.

Den första utmaningen med de här blommorna blir att de inte dör av ljusbrist i duschen där jag bor just nu och sen ta hem dem i en stekhet bil.

Apropå dalta med blommor: det är inte alla orchideer som får bo på hotell…

1 comment for “Cypripedium – Guckusko…

  1. 16 juli, 2014 at 07:25

    Jeg har fire forskjellige orkideer av samme slaget som du viser, og de stortrives her. Jeg bor også i sone 4, og jeg tror at norske/svenske sonekart er ganske like. Mine står i vanlig hagejord på nordsiden av huset.
    Lykke til med de!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *