Ta vara på det man har…

…borde man göra lite oftare. Perenner frösår sig ofta och gärna det är bara det att man fort är och rensar landen på vårkanten och så hinner man inte riktigt med att se vad det är som kommer.

Just nu sitter jag och funderar över om det verkligen är två julrosor som har frösått sig på två olika ställen i trädgården. De vill ju inte riktigt växa någon annanstans här annars??? Men de kanske vill visa mig var de verkligen trivs!!!

Jag har några malva, som står olämpligt till och Silver martornen, som jag trodde hade försvunnit börjar poppa upp i mängder i landet jag missat att rensa…

Vissa av dem ska jag flytta till ett bättre ställe och ett gäng ska jag ta upp i krukor och låta dem visa sitt rätta jag.

Sen funderade jag över om det går att göra något kul av syrener som irrat sig ut i gräsmattan?

I stället för att bara köra över dem med gräsklipparen så har jag satt några höga med fina stammar i krukor och jag ska försöka forma dem till små träd.

Detsamma har jag gjort med ett par exemplar av silverbusken:

Ingen av de här är avbrutna på höjden så jag hoppas på att de kan bli lite större innan jag kan börja forma en ordentlig krona. Tanken är att de ska höja sig lite över en perennrabatt, men frågan är hur det kommer att gå, egentligen. Jag vet ju att båda sorterna är bra på att sprida sig med utlöpare, de är ju i grund och botten buskar, så kanske blir de bäst som solitärer i egna små land. Men jag måste ju försöka.

Perenner som man vill ska självså sig är det dock lite värre med… Hade hoppats på ett litet gäng kandelaberviva, men där syns inget och så hade det inte gjort något med lite fler självsådda krolliljor och riddarsporre, men sen är det ju det där med rensningen… Man vill ju gärna ha det fint.

 

14 comments for “Ta vara på det man har…

 1. 24 maj, 2014 at 06:22

  Blir spännande att se hur du får till det sen! Ja, kanske de visar själva var de helst vill st…
  Jag har planer för min framsida där jag nu har planterat in massor av gula Praktlysingar, de sprider sig snällt och bra, vilket också är tanken. Framför dem har jag planterat Ölanstok red ice. Den blommar med rod-oranga blommor. Ska snart visa bilder på rabatten. Kramiz

  • Nillas Trädgård
   24 maj, 2014 at 12:32

   Praktlysingar är så fina och de sprider sig bra, Nästan lite för bra 😉
   Ölandstok får jag inte köpa för min sambo, han är allergisk mot dem.
   Jag ser fram mot bilderna på din rabatt
   Kram!

 2. 25 maj, 2014 at 05:14

  Spännande att få se det som kommer upp. Och att få pyssla om trädgården. Men det märks att du har intresse för det. Ha en fin kväll!

 3. 26 maj, 2014 at 03:29

  Godmorgon denna härligt fina måndag! Kramiz

 4. 26 maj, 2014 at 11:24

  akleja, aklejan frösår sig också, och det får den gärna, här kommer den upp lite varstans :)
  Sv: nja, krispig lax blir nog inte någon större hit tror jag :)
  kramar

  • Nillas Trädgård
   26 maj, 2014 at 11:57

   Aklejan är min absoluta favorit :-)
   Den får fylla trädgården om den vill.

 5. 26 maj, 2014 at 07:10

  Ja, det er mange planter som frøsår seg vel mye, men det går jo an å flytte de til et sted hvor de passer bedre. Jeg har en kongslys/verbascum som dukker opp overalt nå. Halvparten skal gis bort, resten skal flyttes. Det er grenser for hvor mange en kan ha på et sted 😉

 6. 26 maj, 2014 at 09:35

  Jag kan tänka mig att ett och annat ryker på vårkanten som ”ogräs” :/

 7. 27 maj, 2014 at 04:41

  I think your lilacs should look good in your borders, once you grow them and shape them. I have one short lilac that I plant lots of geraniums underneath, and there are many crocus blooming underneath in the spring. I really like the layered look of that garden area.

 8. 27 maj, 2014 at 05:42

  Så han har blivit lite rund den lille Pucko…Cesare är mager just nu, han tycks inte ha förstått att han är kastrerad utan uppvaktar intensivt både tjejer och killar…hehehe…Kramiz

  • Nillas Trädgård
   27 maj, 2014 at 08:30

   ”Rund” är bara förnamnet. Vi snackar 8 kilo katt… Och när det gäller kasteringen så är det samma här: Pucko har inte fattat det heller… Lilla fröken Ronja är, med sina ca 3 kg, inte stormförtjust.

 9. 27 maj, 2014 at 08:48

  Sv: papillon är en vacker hundras och i bra storlek, Nemo och Sluggo är i ungefär den storleken också
  varför skaffar du dig inte en hund då? livet utan hund för mig, skulle vara svårt att acceptera, det är sådant sällskap med hund och livet blir helt annorlunda
  ha det gott
  kramar

  • Nillas Trädgård
   27 maj, 2014 at 10:08

   Våra arbetstider tillåter inte att vi har hund. Den skulle få bli ensam alldeles för mycket.
   Visserligen finns hunddagis… Men då börjar jag så tidigt att de förmodligen inte har öppet…

 10. 27 maj, 2014 at 11:11

  Sv: :) mm, en dag kommer det säkert att gå bra för dig att ha hund, om inte annat så när du blir pensionär :)
  ha en fortsatt fin dag
  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *