Herr Häger putsade fjädrarna på bryggan…

…efter att ha käkat sig en stadig frukost bestående av några välgödda, färgglada guldfiskar.

Visst låter det som inledningen till en, kanske något grym, barnsaga? I mina öron är det en mardröm för det var precis den synen som mötte mig där jag stod i badrummet i går morse och kikade ut.

H*n är tillbaka!!!

Den förbenade pippifågeln, Ardea cinerea, fick dock snabbt pröva sina vingar då jag studsade över gräsmattan skrikandes och fäktandes med mina armar.

Efter en stunds överläggning vid köksbordet var jag och sambon överens om att dagens planer (snickrande av altan) fick läggas åt sidan till förmån för hägerbekämpning.

Några timmar senare hade vi återigen fått upp nätet över den ställning vi byggt kring dammen, just för detta ändamål:

En snabb sväng till ÖB och jag köpte ett rabattstaket som jag satte framför dammen så att han inte kan kliva i därifrån:

Det är bara uppställt provisoriskt, med hjälp av tältpinnar, jag ska bättra på kanten där om någon vecka så ni ska få se något, förhoppningsvis, finare då.

Nu kan han inte komma in uppifrån, men det återstår fortfarande att jag måste hindra honom från att flyga in framifrån. Sambon tror inte att han vågar komma in under nätet men jag vill ta det säkra före det osäkra. Han kan fortfarande landa på de små konstgjorda öarna och på kanterna. Jag har en ide, men som jag klurar lite på.

Nätet är sk. ”Rådjursnät”, av svart plast och stark som sjutton. jag försökte dra av det med hjälp av fingrarna, men det skar nästan igenom skinnet och hade säkert gjort om jag fortsatt dra.

Det är ju inte snyggt med alla dessa skyddsgrejer, men vi vill ju ha kvar våra högt värderade guldfiskar. Och Koiar, och störar, och guldidar…

Bäst vore det om vi kunde hitta mer permanenta, snygga, lösningar, så vi slapp pyssla med det här varje år. Helt enkelt en stor fiskvoljär.

Jag börjar undra när jag ska hinna med att göra det sandfilter till dammen som ska göra vattnet klarare och mindre grönt…? Det är alltid något som kommer i vägen för det.

PS: På bild nr 2 står någonting nere i vänstra hörnet som också ingår i det här skyddandet av fiskarna. Han är en utmärkt fiskare och ser med jämna mellanrum oförskämt mätt ut…

2 comments for “Herr Häger putsade fjädrarna på bryggan…

  1. 30 juli, 2013 at 05:27

    Jeg forstår godt hvorfor du prøver å stoppe hegren. De er noen store fiskespiser, så gullfiskene dine lever nok farlig når den herjer i dammen. Men det er nok ikke lett å stoppe den. Så stor dammen din er!

    Ha en fin kveld

  2. 31 juli, 2013 at 09:03

    God fm. Hägerjakt i all är, men vad gör du med Pucko? Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *