Rhododendron ”Impeditum”…

…, eller på svenska: ”Tuvalpros” är det som blommar ute just nu. Jag fick frågan ifrån ”Bettinas Blad” (Hon har förresten en tävling där du kan vinna myror HÄR) vad det var för sort som jag visade upp i bloggen i går.

Som jag skrivit tidigare är det inte mycket info man får när man köper växter på Coop men det står iallafall Rhododendron ”Impeditum” på etiketten. Jag googlade lite och fick fram att det är en dvärgsort som kommer att bli mellan 30-50 cm hög, kan fungera som marktäckare. Klarar sig upp till zon 3 och ska, precis som alla andra rhododendron, ha mullrik och kalkfri jord. Står gärna i sol men ännu hellre halvskugga.

Här är den nyplanterad. Det står tre i en triangel kring ett magnoliaträd och med lite tur kommer de att fylla upp och går fram till stammen så att jorden inte syns.

2 comments for “Rhododendron ”Impeditum”…

  1. 25 oktober, 2012 at 01:07

    Tack för att du länkar! :-)
    Jaha, tuvalpros! Säger det högt och snabbt tre gånger på raken … Supersöt tycker jag.

  2. 25 oktober, 2012 at 06:38

    Verkar vara fin. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *