Att hjälpa fåglarna…

…är någonting som jag försöker göra varje år. Trots att temp-mätaren lyckades uppnå modiga 12 grader i helgen och solen gjorde tappra försök att titta fram så ställde jag ut foderautomat och fyllde dem till bredden med härligt frö.

Och ALLA lät sig smakas:

Nu är det väl lätt att tro att jag springer ut och jagar i väg både hackspettar och skator till förmån för de små mesarna och finkarna som inte alltid vill samsas, eller kommer intill  överhuvudtaget till matbordet så länge ”de stora” är där, men min erfarenhet säger mig att när skator och hackspett är mätta så pysslar de med annat.

Hos mig är alla välkomna!

(Ps: efter första meningen i det här inlägget så är det ju fint att jag väljer en bild med en i stort sett TOM foderautomat, men jag fyllde på den strax efter. Det går åt ett par sådana automater/dag här och hackspetten hittade något att skala den också… )

6 comments for “Att hjälpa fåglarna…

 1. 22 oktober, 2012 at 11:01

  Ja, det er både viktig og morsomt å mate fugler. Jeg gjør det samme hver dag her. De er så koselig å se på fra vinduet :-)
  Ha en fin mandag!

 2. 22 oktober, 2012 at 11:09

  Hejsan. Hade en sådan tidigare, men min svartskalle satt o vakta där under o vill ha en fågel. Så jag slutade. Ha det gött. Kramar

  • Nillas Trädgård
   22 oktober, 2012 at 09:57

   Jotack… det är tyvärr gott om fjädrar i Puckos sovkorg på trappan. men jag har sagt till honom att han ska akta sig för hackspetten för han gillar träskallar 😉

 3. 22 oktober, 2012 at 11:40

  Haha roligt med bilden:)

  Jag sätter oxå alltid ut mat till pippiarna.. Ännu roligare är det om man kan se dom från fönstret..

  Jag lägger in dig på bloglovin och kommer med stor nyfikenhet följa dig.. Här kan jag nog få många tips och idéer :)

 4. 23 oktober, 2012 at 10:51

  Tack du, det tog en vecka med rethosta som medförde sömnbrist… Men nu är jag på g igen och det känns skönt! Binero´s kundtjänst är outstanding, är helnöjd med beslutet att betala för att ha min blogg där. :)

  Ha en bra dag! kram

 5. 24 oktober, 2012 at 01:15

  gör du länkbyten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *