Pimpade ett woodland-land…

…till att se lite kuligare ut. Det var vad jag gjorde i går när jag inte hade tid att sitta här.

Tidigare hade jag bara satt ner himalayabjörken i ett hål och lagt dessa stumpar av telestolpsrester runt omkring och det hade hunnit växa igen ganska så ordentligt (glömde ta ett ”före foto”, men det var ingen vacker syn, tro mig!).

Men eftersom planteringskön var lång, även på skuggtåliga växter så plockade jag snabbt fram en vipprams/citronrams (Maianthemum racemosum) som jag köpte av en privatperson när vi gick i lands öppna trädgårdar:

Den skarpsynte kanske kan notera det lilla, lilla liljefröet som ligger på backen mellan de två främsta stjälkarna. det har förmodligen ramlat av i från en brandlilja som den stod ihop med och som jag köpte på samma ställe. Det har börjat gro så det får ligga kvar så det blir nog lijor i samma land så småningom.

Sen hade jag en Klätterbenved (Euonymus fortunei rad. ”Emerald n Gold”):

Klätterbenveden ska inte bli så hög, ca 40 cm men den är en marktäckare och den kan, precis som namnet anger, klättra om den får möjlighet. Gillar skugga och fäller inte några blad på vintern utan förblir grön… eller i detta fallet mest gul…

Jo förresten. Innan någon påpekar att ett woodland ska väl inte se så välrensat ut så är det alldeles korrekt. Nu hoppas jag att de här två kan fylla ut landet på var sin sida. Om inte så finns det säker mer växter att ta till… jag väntar som bäst på att våra vildväxande krolliljors fröställningar ska bli mogna så att jag kan gå och sno en kapsel eller två att så på fri-land, eller rättare sagt: just i det här landet!

 

5 comments for “Pimpade ett woodland-land…

 1. 30 augusti, 2012 at 10:30

  Ja, om jag skulle skaffa mej en trädgård, så vet jag ju vem jag ska få tips av. Du är makalös!

  Sv: Min dotter kommenterade på FB, att hon visst inte tänkte ge henne tavlan förrän hon var gift. Jo, Fästemannen har hon kvar. De är jättekära i varann. Det syntes på Bröllopet, som hennes lite äldre bror hade.
  Och hästar har hon tidigare, så jag förstår inte riktigt varför hon ska ha en till.

  Kram/Gilla

 2. 30 augusti, 2012 at 03:53

  Härligt. Jag har inte mycket men liljor som är självsådda i gräsmattan. Kram

  • Nillas Trädgård
   31 augusti, 2012 at 08:56

   Och så just i gräsmattan också :-) Lite typiskt, men det kan man leva med :-)

 3. 31 augusti, 2012 at 03:16

  Du är så himla duktig och jag är imponerad att du kommer ihåg alla namn på allting!
  Ja, är man bilfantast så spelar nog åldern ingen roll och förresten så är det viktigt att vi bevarar vårt barnasinne! Ska bli himla kul att få se Christoffer köra igen…jag har ju inte sett honom på ett tag…Tiden räcker sällan till. kramiz

  • Nillas Trädgård
   31 augusti, 2012 at 08:48

   Tack för din höga tankar om mig men jag måste göra dig besviken och skriva att det finns nästan alltid med en liten lapp i varje kruka som ger en imponerande information. Jag använder min blogg som mitt anteckningsblock (dumt om det försvinner, jag vet) och försöker få med de latinska namnen och lite info om plantan så att jag själv kan gå tillbaka (Jag måste tänka om och skriva upp lite på ett gammalt hederligt papper också. Kanske ett vinterprojekt). Dessutom gå genererar latinska namn lite mer sidvisningar också har jag märkt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *