Pion ”Duchesse de Nemours”…

…(Paeonia lactiflora)

blommar för första gången hos mig:

 

 Och detta redan första året som den bor hos oss!!!

Det sägs att pioner ska vara kinkiga när de är flyttade eller nyplanterade och inte blommar på något år, men det gällde visst inte den här skönheten som är en doftpion, fylld vit med lite gult i mitten (i mina ögon är den faktiskt mer gul än vit, men strunt samma… Jag är inte petig!). Dessutom står den ganska så skuggigt så det verkar vara en lovande planta.

3 comments for “Pion ”Duchesse de Nemours”…

 1. 23 juli, 2012 at 03:45

  Vilken fin pion. Mon är vit oxå men inte det gula i mitten. Kram

 2. 23 juli, 2012 at 03:55

  Hej,hej,Nilla!
  Så fin den är!
  Den vill jag ha!
  Nu har min renovering kommit så långt att de har gjort förarbeten till avdelnings skärmen.Och förhoppningsvis kommer väl staketen också.så småningom.Det går inte fort.Men jag längtar efter att få plantera .Känns konstigt att inte jagat en enda maskros,bara ungar som inte kan lpta bli att gå och gena på min tomt.Å vad det kliar i fingrarna att påta i jorden.Kram från Inger i Örebro

 3. mamma
  23 juli, 2012 at 04:25

  Hej. Den är jättefin, hoppas att den
  är kvar tills vi kömmer på besök.
  Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *