Myggfabriken,…

…den lilla dammen, som vissa av mina vänner kallar den, har jag äntligen fått i ordning på:

Man kan ju ha vattenväxter i en vanlig tunna eller större kärl, så jag tänkte, varför ska vi inte kunna ha vår lilla damm helt utan pump och filter, bara vi stoppar i tillräckligt med växter???

Så det är väl på försöksstadiet kan man väl säga…

Jag var i stora dammen och norpade lite växter (som om den inte redan har FÖR LITE växter!!!), Strandiris, Bäckveronika, smörboll, vattenblink, vattencrassula, hornsärv, och vattenaole. Sen fanns ju Näckrosen Laydekiri Fulgens (en dvärgsort som kräver mindre ljus och är perfekt för lite mindre dammar) och några sorter kaveldun kvar. Så förhoppningsvis kommer mängden växter att räcka.

Jag har en liten baktanke också. Jag ser den här dammen som en liten ”barnkammare” där växter kan bre ut sig i fred och som jag så småningom kan dela och flytta ut till stora dammen när det blir för trångt i baljan…

Myggfabrik? Jo en vattensamling utan fiskar är toppen för myggorna. De har också dammen som barnkammare till sina larver utan att riskera att de äts upp. Med lite tur så bor Herr groda och fröken salamander kvar… de ÄLSKAR mygglarver!

He, he, he…

3 comments for “Myggfabriken,…

 1. 27 juni, 2012 at 05:17

  Nä du jag vill inte ha din myggfabrik. Här börjar det bli mycket getingar igen. Kram

 2. 27 juni, 2012 at 06:09

  Hoppas du har det bra med din myggfabrik.Haha Kram

 3. Bettina Bäck
  28 juni, 2012 at 06:25

  :-) Fin myggfabrik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *