Jag kallar dem ”blobbar”…

…de gröna, äckliga, klumparna som vid varmt vatten flyter upp till ytan i den stora dammen.

De senaste dagarna har det varit fullt och jag har gått runt med en egentillverkad ”håv” av ett evighets-kaffefilter monterat på ett långt skaft och försökt att fånga in dem. En vanlig håv är för grovmaskig och ”blobben” finfördelas till ett grönt moln och gör saken ännu värre. Jag har fraktat hinkvis av, vad som faktiskt är rena rama näringschocken, till mina rabatter. Ett drygt arbete och när man tror att man är klar för kvällen så kommer man ut nästa dag och hittar dubbelt så många…

Jag vet inte vad de är, egentligen.

Alger? Nja kanske… jag tror nog mer på att det är bottensegment bildat av gamla växtdelar, pollen, lämningar efter fisk och dyrlikt. Det nya filtret som vi köpte, Powerbead 20, har UV ljuset efter själva filtermassan så det kan vara lite av det som ljuset dödar (tex alger) som nu samlas i klumpar.

Praktiskt, faktiskt, om man ser till att vattnet faktiskt blivit mycket klarare tack vare filtret men det ser ju inte så mysigt ut med slemmet flytande.

Vi väntar på en skimmer som vi har beställt, men den dröjer så jag får väl gå där och fånga mina ”blobbar”… Logiken säger mig i allafall att ju fler jag får bort desto mindre är kvar…

Rena terapiarbetet…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *