Syren – Syringa vulgaris ”Sensation”…

…är en förädlad syren som jag faktiskt aldrig trodde att en syren kund se ut!

Villaägare som man då är, är vi medlemmar i villaägarnas riksförbund (motsvarigheten till hyresgästföreningen) och får då tidningen ”Villaägaren” (Inte att förväxla med gratistidningarna ”vi i villa” eller ”Villaliv”). I senaste numret var det ett Syrenspecial.

För första gången i mitt liv fick jag syn på syrenen ”Sensation”, en lila syren med vita kanter på varenda liten blomma:

 Jodå, en buske är inhandlad och nergrävd i det landet som jag kallar för det ”röda stenmurslandet”.

Jag räknar iskallt med att jag inte ska behöva dalta så mycket med den här skönheten heller utan behandla den som en syren ska behandlas så att den kommer att blomma någon gång i maj eller juni och att den når en maxhöjd på ca fyra meter. Den ska klara zon 4 står det på etiketten. Den här har jag ställt i halvskugga, men hoppas på att den kommer att blomma bra ändå… om några år. För först kommer jag nog vara på den och snagga den lite så att den kommer att förgrena sig lite (till) och verkligen bli en buske!!!

4 comments for “Syren – Syringa vulgaris ”Sensation”…

 1. 11 maj, 2012 at 02:03

  Mycket klokt av dig att ”snagga” på den från början! Syrener blir ju annars tomma o skräpiga in mot mitten. Den blir säker jättefin! Kramiz

 2. 12 maj, 2012 at 04:49

  Godmorgon denna lördag! Här rev stormen igår kväll bort massor av fina blommor så nu är det drivor under träden o på gräsmattorna…Så tråkigt! Kramiz

 3. 12 maj, 2012 at 08:06

  Hej,

  Oj vad fin syren. Spännande att få se när den blommar irl. :)

  Blomsterlycka till dig.

  Sanna

 4. 13 maj, 2012 at 08:59

  Vilken härlig blomma.
  En sån skulle passa bra här. Ska hålla utkik efter den.

  HA det …. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *