En återställare…

…skulle vara toppen just nu, faktiskt.

Sprit???

Näe, jag menar en som kan gå runt och kratta upp all sten och jordtorvor som ligger på vår gräsmatta efter förra veckans mullvadsaktiviteter som pågick här. Jag menar: finns det något tråkigare än det där ”lilla sista”, finputsningen som aldrig verkar bli klart?

Vår trädgård har mest liknat en arkeologisk utgrävningsplats den senaste veckan. Anledningen till att jag aldrig kom i väg till Lisebergs trädgårdsdagar var att killen som skulle gräva in vårt Vättervatten + göra om avloppet (byte av trekammarbrunn och en ny infiltration) dök upp på lördagskvällen och hade en stund över på söndagen och frågade om vi  kunde tänka oss… Vad säger man? Vi har försökt boka honom i två år och när han väl kommer så var det inte riktigt läge att säga att vi inte kunde…

Jag fick det tvivelaktiga nöjet att gräva fram den gamla elledningen från ladugården till huset så att vi inte skulle gräva av den. En halvmeter ner i stenhård, åtkört kalkkross sedan 50 talet och en liten trädgårdsspade till hjälp så fann dag den tillslut:

Sambon hade samma jobb en bit bort då han letade efter en annan ledning. Så tillbringade vi vår lördagskväll…

Sen fick större grejjer jobba vidare:

Och slangen lades ner och allt fylldes igen (ser ni den lilla, lilla elkabeln som jag grävde fram som korsar i mitten av bilden??? Ungefär halvvägs fram mot telestolpen som också korsar):

Dag två var inte jag på plats (Det var måndag och jag jobbade) men då togs avloppet. Trekammarbrunnen byttes och en infiltration anlades och allt grävdes igen. Handpumpen som alltid har stått på locket fick bytas ut mot ett tråkigare betonglock:

Så här ser det ut just nu… Så det är verkligen allt det tråkiga kvar med att kratta upp stenen och jämna till. Jag har haft mina föräldrar på besök över helgen, men kunde inte med att ge dem varsin kratta och hjälpa till med skitjobbet. Vi har haft mycket roligare saker för oss.

MEN nu har vi friskt vatten i kranarna och ett godkänt avloppsystem :-)

NU ska jag ta itu med skitjobbet (och betalningen av arbetet)…

1 comment for “En återställare…

  1. 21 maj, 2012 at 03:20

    Vilket slitgöra! Fast det blev ju säkert bra och fint kommer det att bli efter återställarjobbet! Kramiz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *