Våren lär vara på väg…

… det är 1:a mars och jag har gått en liten runda för att spana i frösådderna.

3 av de perenna stockrosorna har kommit upp, bukettviolerna likaså och till och med paprikan har vaknat till och reser sig sakta ur jorden. Jag som hade för mig att paprika grodde snabbt och det var ett bra tag sen jag petade ner de fröerna så jag var nästan beredd att ge upp och kasta ut dem… Jag har tydligen mycket kvar att lära…

Jag vill göra någonting nyttigt i dag, men verkar ha vuxit fast på stolen… Jag börjar jobba om ett par timmar och det är alltid svårt att ha en tid att passa. Det är bättre att jobba direkt på morgonen och sen när man kommer hem är man inte så låst av att titta på klockan utan det är bara att köra.

Tittade i växtkataloger i går kväll. Ska hitta lämpliga träd till ett woodland så det blir lite skugga. Inte för att jag har tid att göra ett woodland de närmsta åren, ska lägga sommarens krafter på dammen, men träden tar ju några år på sig att utvecklas så jag måste liksom börja med dem iallafall… En vitbrokig lönn är det enda jag har kommit fram till.

Dammen ja… ligger fortfarande nästan istäkt men isvakarna håller lite öppet så att ev sumpgas kan komma ut. Bilden är tagen för ett år sedan, men den skulle inte sett annorlunda ut om jag tog samma motiv i dag:

Och det är också dammen som jag kommer att lägga kraften och energin på i sommar. Jag har tidigare skrivit att vi har aldeles för lite växter i den och vi är för dåliga på att syresätta vattnet så det blir grumligt och algrikt och då blir det ingen vacker damm…

Hittade dock en specialbutik  på nätet: Dammcenter.se som verkar ha allt till trädgårdsdammar. Det bästa av allt är att den ligger bara ett stenkast i från sambons syster. Gissa om vi ska dit – och det snart hoppas jag!

Hur mår ni därnere mina vänner, lever ni?

7 comments for “Våren lär vara på väg…

 1. 1 mars, 2012 at 12:21

  Tack :) Jodå jag somnade gott sen.
  Ha en fin dag :)
  Kram

 2. 1 mars, 2012 at 03:24

  Nog lever de ser det ut som :)
  Ja har man trädgård så har man alltid arbete.

 3. 1 mars, 2012 at 04:01

  Underbart att ”återupptäcka” trädgården när den sovit så länge. Jag kollade och såg mina julrosor idag. Överlycklig att dom har tagit sig. Vårkänning är ljuvligt!

 4. 1 mars, 2012 at 04:01

  Hoppas dina fiskar har det bra. Nog tror jag att du nästan kommer att bo hos din svägerska. Kram

 5. 1 mars, 2012 at 07:50

  va fridfullt du har det här inne , dina fiskar mår säkert jättebra så som du sköter allt. tack för ditt inlägg. kramisar

 6. 1 mars, 2012 at 09:23

  Här var det härliga djurbilder och storys.
  En fin trädgård att inspireras av och blommster kärlek!
  Önskar en fin fredag och helg,
  Sussi

 7. 2 mars, 2012 at 07:11

  härligt med maskrosor, ska påminna dig sen, om jag kommer ihåg det :) kram biggan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *