Silverbuske, Elaeagnus commutata…

…en, enligt mig, mycket vacker buske med silverskimrande blad och små gula, starkt doftande, blommor på försommaren och får små bär (giftiga!) lite senare på säsongen.

Mitt exemplar har jag tagit i från mina föräldrars trädgård och faktiskt så har jag haft lite problem med att få den att trivas här på den näringsrika, kalkrika jorden. Där jag tog den var det väldränerat med sand, sand och åter sand… Där växte den så att det knakade med rotskott som dök upp lite här och där… Här kommer det visserligen rotskott, men det handlar om att jag ska hinna ta upp dem innan sambon kör över dem med gräsklipparen…

Den tillhör havtornssläktet och har jag träffat rätt under mina sökningar här på nätet bär den det latinska namnet Elaeagnus commutata.

I framtiden planerar jag att ta rotskott och plantera på lite olika ställen i trädgården och testa olika jordsorter. Jag gillar verkligen den här busken!!!

1 comment for “Silverbuske, Elaeagnus commutata…

 1. 22 februari, 2012 at 12:37

  Jätte fin buske….
  Oooh jag är så dålig med trädgården dels för att jag inte tycker att det är roligt och dels för att jag är livrädd för alla småkryp + att jag har pollenallergi.

  sv. Du undrade över stämpeln. Om jag ska vara ärlig så minns jag inte. Det var lääänge sedan jag köpte dom av någon svensk tjej som flyttat till australien tror jag det var och som designade egna stämplar och sålde.

  Ha de gott.
  Kram Gurkiss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *