Vintern har kommit…

…tydligen för att stanna ett tag.

Jag tycker att det är skönt med lite ljus. Och jag tycker inte alls att det är så kallt som så många säger, utan jag tycker att luften är frisk och klar och jag får lättare att andas :-)

Nackdelen är att det inte händer så mycket ute…Stora dammen är nästan helt istäckt, men nu ser man tydligt att vintervakarna, de frigolit-bitar som ska hålla en liten del av dammen isfri, fungerar.

Nu börjar jag på allvar titta på mina fröpåsar. Som jag skrev för några dagar sedan så saknade jag några som jag trodde att jag slängt. I dag hittade jag dem i en hög med ren tvätt… Fråga inte hur de kommit dit… Det är ett mysterium även för mig.

Fröerna kan behöva en liten köldknäpp innan de gror så jag funderar på om jag ska så dem nu och sen ställa ut dem i snön, rent av gräva ner dem i snön, i stället för att de ska in i kylskåpet eller frysen. Det är Tibast (Daphne mezereum), gullviva (Primula veris), Gullklematis ”Radar love” (Clematis tangutica), Praktlysing (Lysimachia punctata) och Plymspirea (Aruncus dioicus) som det handlar om.

Och helt plötsligt så har mina 42 fröpåsar vuxit till 47…

Den här bilden tog jag förresten i söndags, den 20 Januari, i landet bakom vårt hus (södervägg):

Vårprimula… Det var innan det snöade…

6 comments for “Vintern har kommit…

 1. 26 januari, 2012 at 06:34

  De lugnar säkert ner sig och de är ju inte ens 1 år än :) Ha en fin kväll du också :)

 2. 26 januari, 2012 at 07:34

  Frigolitbitar i dammen lät intressant…

 3. 26 januari, 2012 at 08:04

  Hejsan. Ja du vi har haft vinter länge nu. Jag bor i ett snöhål. Just nu har vi -3 grader o snöfall ute. Kram

 4. 28 januari, 2012 at 08:26

  Idag har de varit superkallt, men grönt i skåne

 5. 28 januari, 2012 at 10:19

  Roligt att vintern har kommit till er också! =)
  Jag har en liten sak till dig på min blogg!
  Kram Elenor

 6. 1 februari, 2012 at 11:28

  Vilken härlig blogg du har.
  Kul att du lämnade en kommentar hos mig så jag hittade till dig.
  Må gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *