Tulpaner…

…ÄR vackra.

Och nu börjar det, om jag förstått det rätt, bli säsong för att bära hem dem i från affären.

Själv kan jag inte sköta dem. Inte de som man sätter i vas i köket iallafall. Jag har prövat allt som folk har sagt till mig om att ställa dem svalt på nätterna (någon gång har jag ställt vasen i kylskåpet), inte ge dem så mycket vatten, låta plasten vara kvar någon timme efter att man kommit hem och satt dem i vatten… Men tulpanäventyren är över på ett par enstaka dagar hos oss. Då ligger de, halvmeterlånga och mer än fullt utslagna utbredda över köksbordet och allt jag vill är att mata komposten…  Tyvärr.

Och ute har vi Rådjuren som, om de hittar dem, glatt glufsar i sig.

MEN jag har haft tur ett par år i rad nu och har kunnat glädjas åt ett par riktigt vackra sorter som faktiskt stod fina i flera veckor:

Fråga mig inte vad det är för sorter, jag verkar dock ha snöat in på rosa modeller. Med lite tur så återkommer några i år också även om jag någonstans hört att tulpaner bara blommar ett år och sen tar sidolöken vid som tar ett par år på sig att blomma. Kanske därför man tror att tulpanerna ”försvinner” och så gräver man upp dem och kastar, mot bättre vetande?

Någon mer som vill ha vår snart???

5 comments for “Tulpaner…

 1. 18 januari, 2012 at 04:34

  God morgon. Klart man vill ha vår. En sockerbit i vattnet till tulpanerna gör susen här iaf. Men tycker dom är för dyra att bära hem än. Kram

 2. 18 januari, 2012 at 07:45

  Vår? Ja tack!
  Vad trist att du har sån otur med tulpaner trots att du gör efter konstens alla regler…
  Kram och godmorgon!

 3. 19 januari, 2012 at 04:10

  De håller inte så länge hos mig heller…men ett par dagar i alla fall! Klart jag vill ha vår! Helst direkt på stört! Kramiz

 4. 19 januari, 2012 at 10:46

  Visst vill man ha vår. Häromkvällen kände jag en försmak av vårvädret. Den är på g.

  Verkligen härliga blommor, men att plantera dessa här vore som att ge hjortarna något extra gott att tugga på 😀

 5. 20 januari, 2012 at 12:39

  Har du du några planer inför helgen
  Jag ska ha några kompisar i helgen
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *