Har en gäst…

…i jordkällaren över vintern så jag får smyga ner när jag ska hämta sylt så att jag inte väcker Herr/Fru fladdermus:

Det är inte första gången som vi har haft gäster av det här slaget och faktiskt så måste jag säga att jag tycker att det är ganska så trevligt. Fast jag kan inte låta bli att fundera lite eftersom  han är själv… har han inga kompisar?

Jag tycker att fladdermöss är fascinerande. Stod en sensommarkväll för några år sedan nere vid vår stora damm, som då var relativt nygjord, och en fladdermus kretsade kring dammen. Plockade insekter på ytan och jag hörde bara det nästan ljudlösa ”swisch – swisch” och hur han strök förbi mig. Inte en miss gjorde den och den var nära ytan.

Imponerande.

Nu har jag hämtat sylt och saft så att det räcker ett tag så får vår lille vän sova vidare. Jag tror inte han tyckte om ficklampan som  jag lös med.

”Bright light, bright light”  likt en liten Gremlings…

6 comments for “Har en gäst…

 1. Fia
  20 januari, 2012 at 11:20

  Söt :-)

 2. 20 januari, 2012 at 03:33

  Hejsan vännen. Jag har aldrig i mitt 60+ åriga liv sett en fladdermus på riktigt. Bara på bild o i TV. Här är kallt ute -9 grader. Kram

 3. 20 januari, 2012 at 04:06

  Hihi, kul med en fladdermus som gäst. :) De är fascinerande djur.

  Näe, jag är inte förvånad jag heller måste jag säga. Fick ett svar på mailen där de skrev att de vidarebefordrat mitt mail till en handläggare som kommer att kontakta mig. Får se när det blir eftersom han/hon inte ringt ännu. :/

  Trevlig kväll!

 4. 20 januari, 2012 at 05:22

  Nä fy! Jag tycker fladdermöss är jätteäckliga!

  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram

 5. 20 januari, 2012 at 07:07

  De är lite Gremlinslika faktiskt. :) – Undrar vad som händer om man skvätter vatten på dem..? ;D

 6. 20 januari, 2012 at 08:11

  Vad trevligt. Mycket trevligare än mina spindlar!

  Jag håller med dig helt och hållet. Det är så himla mysigt när de svischar förbi sommarkvällar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *