Finns alltid…

…något mer att göra, oavsett om man tror att man är färdig i trädgården eller inte.

I helgen så rensade jag upp och höstgrävde grönsakslanden. Trodde först att det skulle vara för sent, men eftersom de tär så varmt ute som det nu är så gick det alldeles utmärkt. Gott om stora, feta maskar fanns det i jorden som nu fick lite hjälp på traven med att luckra upp jorden.

Sen har jag fått bära ut fiskmaten igen. De här krabaterna är ovanligt pigga för årstiden och lät sig väl smaka av maten. Normalt ska man inte ge dem mat efter att vattentempen understiger 8-4 grader, men det har ju inte sjunkit så lågt ännu…

Det är inte någon racerfart på dem, som det är när det är mitt i sommaren, men det är ändå kul att sitta och betrakta dem. Fiskar och vatten är så rofyllt.

Men den här novembern är ändå kontrasternas månad då jag å ena sidan gräver i landen och matar fiskarna och å andra sidan hänger ut fågelmataren.

Mitt i alltihopa, när jag sitter där på bryggan och tittar på fiskarna så hör jag ett högljutt PJU…

Jag tittar upp och där sitter… en Domherre!!!

De brukar komma när det blir snö.

Förvirringen är total…

8 comments for “Finns alltid…

 1. 7 november, 2011 at 11:39

  Förvirrat – absolut!
  Fast jag gillar den varma hösten. Vintern blir nog lång ändå 😉
  Kram

 2. 7 november, 2011 at 12:04

  Hej!
  Tack för tipset! =)
  Vädret är verkligen udda nu, hos mig blommar fortfarande luktärtorna, i november, i fjol hade jag tömt allt på balkongen vid detta laget + vi hade snö.
  Kram Elenor

 3. 7 november, 2011 at 01:24

  Varm o grå höst är bättre än kall o snöig. Kram

 4. 7 november, 2011 at 03:44

  Med trädgård finns det alltid att göra, och tur är väl att du gillar att trädgårdsarbeta. :)

 5. 7 november, 2011 at 05:34

  jo, för förra året hade vi ju snö och kallt nu
  kramar

 6. 7 november, 2011 at 07:46

  Det får gärna fortsätta vara milt tycker jag! – Men domherrarna kan ju få komma fram i alla fall, bara de inte drar med sig snön. 😀

 7. 8 november, 2011 at 04:19

  Jo nog är det förvirrande ibland! Det är många år sedan vi hade en helt grön vinter men jag minns en vinter på 70-talet då vi hade flugor precis hela året och en temperatur på ca 10 grader. Jag skulle inte alls vara ledsen om vi fick en sådan vinter igen! Kramiz

 8. 8 november, 2011 at 04:48

  Ja, domherrarna sägs ju spå snörik vinter…men ingen regel utan undantag! Visst är hundvalparna ljuvliga och jag skulle så gärna vilja ha men…jag jobbar ju så mycket så det går inte. Kramiz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *