Gårdagskvällens trädgårdsarbete…

…bestod av att leta fram en gammal stenmur inne bland allt grönt.

Före:Efter:

Jo, jag visste att den fanns därinne, men det var ett tag sedan som jag såg den om man säger så och just i går kväll så fick jag för mig att leta fram den för att undersöka om det i framtiden går att göra något bra av den kanten. (Om ni tittar HÄR och så på det mittersta fotot och till höger om dammen. Där röjde jag i går)

Ni ser det som ser ut som ett ”staket” nästan i mitten/lite till höger på denna bilden här på sidan. Där hittade jag en rad av självsådda aklejor. Staketet är till som en liten fingervisning till sambon, som ni redan vet, är mycket förtjust i sin åkgräsklippare.

Det stod även en krusbärsbuske därinne. Och jag minns även den, men jag kommer inte i håg att jag en gång i tiden la avläggare för att få nya buskar. Blev en positiv överraskning, i synnerhet sedan de som jag har i trädgårdsavdelningen inte är mycket att skryta med…

Det är ett väldigt mörkt område med fuktig jord och jag hoppas att lite ormbunkar och funkia skulle gilla det här nere i framtiden. Just nu växer det bara nässlor och kirskål…

Lite till höger om stenmuren så har jag jobbat med att få bort rötter i från just kirskål till förmån för den del av det gänget med Malva plantor som jag fick av en väninna i förra veckan. Jag gjorde så gott jag kunde med att rensa och fick bort allt jag såg. Det är väl bäst att skiva så… Malvaplantorna syns knappt mellan stenarna (i mitten på fotot), men jag hoppas att de ska trivas.

Vi var förresten på fest hos nämnda väninna i helgen som gick och där kunde jag beskåda hur Malvorna ser ut när de blommar som vackrast :-)

När alla andra gick runt och minglade, så plåtade jag blommor…

Post navigation

5 comments for “Gårdagskvällens trädgårdsarbete…

 1. 6 juli, 2011 at 03:28

  Dom malvorna kallar jag för ogräs här. Kram

 2. 6 juli, 2011 at 07:43

  Vad fina Malvorna var :)
  Kram

 3. 7 juli, 2011 at 08:17

  Vad duktig du är som fixar med allt. Hoppas kissarna mår bra!! kram kram

 4. 7 juli, 2011 at 08:23

  Oj, vad du har jobbat! Imponerande.
  Det är riktigt snyggt med sten i trädgården, är lite avundsjuk på dina
  fina murar.
  Fin malva förresten, själv har jag bara vita.
  Ha det riktigt bra! Helen /Spadtag

 5. 8 juli, 2011 at 04:06

  Oj, vilket jobb att få fram stenmuren, men det blir säkert fint! Malvor är vackra, precis som Lupiner! Visst är det fint att se alla dessa Luponer utmed vägarna! Jag tycker också att de passar fint i rabatter. kramiz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *