Snöbollsbusken…

…som bara var tre små, små skott när jag fick den har nu slagit ut i blomm.

Tydligen heter den Viburnum opulus på latin…

Ursprungligen kommer den här busken i från min farmors trädgård och via mina föräldrar så har jag nu ett eget exemplar.

Jag vet att ursprungsplantan inte var så frisk, och så här efteråt så inser jag att det kanske var otroligt ogenomtänkt att ta in den i min trädgård, men under de åren de växt här har jag inte sett att den drabbats av någon form av angrepp, varken skadedjur eller missfärgade/deformerade blad, så förmodligen var det någonting som var knutet till platsen där den först växte.

Har läst att den kan bli en 4-5 meter hög och förmodligen då ganska så vid, så platsen jag planterat den på, mitt i en blommrabatt, kanske inte heller är så värst genomtänkt, men det är väl lättare att i framtiden flytta på perennerna än att flytta på busken…

Vacker är den iallafall.

3 comments for “Snöbollsbusken…

 1. 22 juni, 2011 at 11:27

  Läckert med Snöbollar i Trädgården om Sommaren,
  inte alla som kan skryta med det inte!
  :)

 2. 22 juni, 2011 at 03:03

  En sådan buske skulle jag vilja ha. Ta ett skott åt mej. Kram

 3. 22 juni, 2011 at 05:25

  Det är extra roligt om den trivs, när den har en så fin historia! Jag har en krukväxt som är från min svärmor, som dog 1999. Jag vet inte hur många generationer senare jag har, men det känns som om svärmor på något sätt är närvarande….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *