Åläggande…

…om att göra ett nytt avlopp har vi fått.

Eftersom vi bor på landet och LÅNGT i från kommunalt avlopp så har vi både egen vattenbrunn och egen avloppsbrunn. Nu har kommunen beslutat om en inventering på landsbygden och förra sommaren så kom det en kille hit och spanade in trekammarbrunnen och vart avloppsvattnen tog vägen efter den… Ett riktigt skitjobb om jag får säga mitt.

Naturligtvis blev vårt ”system” med brunn + stenkista utdömt och nu vidtog byråkratiska åtgärder:

Vi fick hitta en ”godkänd grävare” som grävde en provgrop som ska vara minst två meter djup så att man ser hur vida man är i närheten av grundvattnet eller man kan lägga en sk. infiltration (tror jag att det heter när man gräver ner anordningen = ett lass makadam och några slangar) eller om grundvattnet ger sig till känna så får man hitta en annan lösning för att rena avloppsvattnet.

Provgropen grävdes i oktober. En vecka senare så var den full med snö. Av naturliga skäl så har det inte gått att besiktiga den under vintern men så småningom smälte den ju av och vi väntade, väntade och väntade på att någon skulle höra av sig. Vi hade ju skickat in alla nödvändiga papper så de visste ju….

Tillslut så ringde sambon för vi tänkte att de kan ju vara bra om det är grönt ljus i fall vår grävare skulle få ett återbud eller lucka och ringa ena dagen och ”vilja komma i morgon”. Man vill ju vara beredd och få det gjort!

De skrev upp oss på sin paniklista (annars så hade de fullt upp) och faktiskt så dröjde det inte längre än ett par dagar innan det, en fredag, stod en vänlig dam här (jag träffade henne inte) och begrundade, tog jordprover och antecknade.

På måndagen så ringer det åter i sambons telefon och en vänlig man i andra änden förklarar att han skulle vilja komma och titta på våran provgrop eftersom vi hade ringt och ville ha den besiktigad….

Sambon frågade om det var nödvändigt… Att besiktiga den två gånger…? De hade inte direkt pratat med varandra på den där instansen…

I dag kom pappret om att allt var ok. Grönt ljus med andra ord.

Summan av kardemumman  med detta inlägget är bara det att jag vill skrika ut min frustration över att halva trädgården kommer att bli uppgrävd! Något med larvfötter kommer att korsa gräsmattan och böka runt jorden och jag kan inte göra ett smack med den delen  tills allt är klart… HAR VI TUR kommer han i år… annars så blir det nästa år.

Å andra sidan så har jag lyckligtvis inga rabatter eller annat på den delen, men bara det att jag måste vänta med alla mina ideer är så GRRRRRRR…

Vänder jag ytterligare en gång till på det så kanske det är lite bra… jag har projekt så att jag klarar mig och det blir säkert över till nästa år också…

Vid närmare eftertanke är det området som ska grävas upp det maskros-tätaste området på hela gräsmattan så lite bra är det nog trots allt…

Men ändå…

Tack för att ni lyssnade…

Pumpen bedrar ögat. Här är avloppet… Många är de som gått ryckt i handtaget och förväntat sig färskvatten… Nej, ni kan vara lugna, det går inte att pumpa upp något och det sortens ”gödsel” vill jag nog inte ha på mina grönsaker ändå…

1 comment for “Åläggande…

  1. 23 juni, 2011 at 08:20

    Så kan det ju vara i samband med byrokratin. Den ene vet inte vad den andra gör. Men resultatet blev väl bra hoppas jag.

    Svar: TAck för ditt fina omdöme om mina bilder och deras trädgård. Det är ju bara en villaträdgård, men han har verkligen gröna fingrar och har dessutom gjort mycket åt själva huset. Jag har berättat tidigare om deras eländiga liv, när de fick vattenskada i huset och försäkringsbolaget IF bara väntade och väntade att göra nåt åt deras elände. Nu är det klart i alla fall. Men det dröjde nästan ett ½ år innan allt blev OK.

    Gilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *