Var är…

…det fina vädret som utlovades i helgen?

Det skulle bli upp till 16 grader och sol efter vad jag förstod, men en liten eloge till värmen som trots dimridån ändå lyckades pressa fram drygt +10 grader under dagen… men att vara ute har jag kunnat glömma. Duggregnet gör jorden dyngsur så det jag hade tänkt: Antingen gräva upp grönsakslandet eller kratta sorkhögar, har varit en omöjlighet eftersom den tunga lerjorden vi har här sitter ihop i klumpar och det tar för mycket kraft att slå isär dem. Jag får helt enkelt vänta…

I stället så har jag suttit och drömt mig bort i postorderkataloger och reklamblad.

Jag skulle ju så gärna vilja ha ett växthus… Det är en känsla som vuxit sig stark under det senaste året faktiskt, då jag tidigare tyckt att ”Jag har ju ändå så mycket mark att odla på, vad ska jag med ett växthus till???”. Nu börjar jag fatta grejen… Det finns liksom saker att odla som kräver lite mer värme än annat. Mina tomater har inte varit en hit om man säger så… Inte paprikan heller. Och en vinranka kunde ju vara kul. Nu finns det ju varianter som klarar att stå på friland, men då är de å andra sidan lite vindkänsliga…

Men den största anledningen av alla är att just nu så svämmar mina fönsterbräden över av småplantor och sticklingar och ett par katter… det är mums att tugga småblad, men att skräpet måste stå just där de tänker sitta.

Så någon kväll i veckan tänker jag ta mig till JULA och inhandla ett styck VÄXTHUS. En mycket enkel tältmodellsvariant, men det får absolut duga till den dagen jag har sparat ihop till ”ett riktigt” (Det ska jag har gjort till nästa år om jag får som jag vill!!!). Jag har redan ett mindre, men däri ska småplantorna stå…

Sen hittade jag på Bakkers hemsida en länklista med trädgårdsanknytning som jag kommer att kolla närmare på.

Hur som helst i morgon ska jag ge mig på och plantera ut fler småplantor. Fler stockrosor har vuxit till sig och Lupinerna börjar bli redo för egna småkrukor också.

I dag har jag också till min stora glädje fått säga ”Hej” till nya frösorter som sett dagens ljus: Fingerborgsblomma ”Choklad” (som såg ljusgrön ut…?) och nejlikrot :-)

De tar tid på sig men de kanske är rädda när det står en stor människa och bara glor rakt ner i burken och försöker locka på dem…

 

3 comments for “Var är…

  1. 2 april, 2011 at 05:12

    Visst längtar man till lite varmare väder… Det kliar ju i odlarfingrarna…

  2. 2 april, 2011 at 05:38

    Hej Nilla det fina vädret kommer det tar bara lite tid på sig tyvärr men när det väl kommer så kommer det med bravur : ) och då så ska vi gå ut och stoppa våra fingrar i den varma jorden för att skapa nytt liv och ta hand om det gamla som finns .

  3. 2 april, 2011 at 05:59

    Nästa helg ser det ut som om det kommer det fina vädret. Här har vi +7.7 just nu. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *