Senilo…?

…eller är det någon som driver med mig?

Vi byggde ett trädäck framför dammen i somras och mellan dammen och däcket så gjorde jag smala land som följde formerna:

Jag planerade funkia och daglilja ”Pardon me” och lite vintergröna (det behövs inte så mycket av den vara… de har tydligen en förmåga att ta över…)

NU börjar det dyka upp lite blomsterklökar i landet. TULPANER!!!

och så de här:

Seriöst, mina vänner. Jag har inte ett minne av att jag har planterat några lökar här. Men de är planterade för att de står på rad med ett bestämt avstånd mellan allihopa. Jag trodde först att någon lök kunde kommit med kompostjorden som jag använde när jag gjorde landet, men den silade jag för att få bort nässelrötter och småsten och oddsen för att det skulle kommit med någon vart väl inte helt omöjligt, men slumpen lägger sig väl knappast i perfekta rader…

Jag frågade sambon om detta men han började gapskratta och förklarade att ”blommorna får jag sköta själv”.

Det värsta är att mina arbetskamrater säger att de minns att ja pratade om en massa lökar som jag skulle sätta i höstas… De har tydligen bättre koll än vad jag har…

Jaja, jag ska väl inte klaga, utan det är väl bara att vänta in blomsterprakten och se om det blir andra färger än blåa blommor :-)

(Föresten, kan någon berätta vad det är jag satt???)

 

9 comments for “Senilo…?

 1. 13 april, 2011 at 11:43

  Vilken härlig överaskning att det dyker upp Tulpaner och Våriris i rabatten vare sig det är du eller någon vän som har planterat.
  Händer mig rätt ofta att jag köper en växt och året därpå är jag så förvånad över att jag har en sådan perenn :=)
  Ha en fin dag!

 2. 13 april, 2011 at 03:28

  Ha, ha. Det är precis av den anledningen jag har startat min trädgårdsblogg. Jag har sedan tidigare en trädgårdskalender men det gäller ju att skriva upp allt man gör :-). Nu har jag helgarderat mig, tror jag :-).

 3. 13 april, 2011 at 04:59

  Kul när det dyker upp något som man inte har en aning om, kanske du var ute i sömnen 😉 Eller så spelar någon ett spratt med dig :)

 4. 13 april, 2011 at 05:16

  Hejsan. Efter många år så kom det upp en enda tulpan här med. Måste vara fåglar som spritt det. Jag tycker dina blåa ser ut som mina gamla Iris. Kram

 5. 13 april, 2011 at 07:55

  Det ser ut som blå iris…….
  Hmmmm……om du inte fått hjärnsläpp så är det ett väldigt trevligt ”practical joke” du blivit utsatt för :)

 6. 14 april, 2011 at 03:24

  mysko…men det kan ju bli riktigt spännande att se var det dyker upp…Kanske du hade väldigt många lökar och påtade ner både här o där. Kramiz

 7. 20 april, 2011 at 08:09

  Hemskt ledsen, men jag minns inte ens vad jag åt till frukost… 😉

 8. 23 april, 2011 at 09:43

  Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and terrific design.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *