Nu är det uppe…

…växthuset som jag köpte på JULA för någon vecka sedan.

Jag hade ju inga större förväntningar och faktum är att jag ser det här bara som ett litet mellanläge till den dagen som jag kommer att ha råd att köpa mig ett ”riktigt” (som något av DE HÄR som de visar på Aftonbladets hemsida. Vilket som helst av dem. De är så vackra!).

För 595 kronor så tycker jag nog att det duger fint, så länge det inte blåser bort för mig… Jag satte det på husets lä sida. Det är bara förmiddagssol där, men eftersom det inte finns några ventilationshål i plasten så tänkte jag att det bränner nog sönder växterna om det står i full sol hela dagarna.

Ni ser de tryckimpregnerade stolparna i varje hörn? Jag var tvungen att förankra det på något sätt eftersom här blåser var och varannan dag. Tyvärr medföljde det ingenting så att man kan sätta fast det där det ska stå. Det får man fixa själv.Och jag valde då stolparna som jag bundit fast i ställningen.

Och jag kan nog tycka att det var lite dåligt med endast 6 stycken band att knyta fast det i ramen… Några fler kunde det gott varit.

Jag tror att ni ser den svarta gaffatejpen som jag fäst fönsterplasten med. Det var enda sättet, små bitar längst ner så att det inte blåser av.

Och i botten så la jag gröna plastplattor som ändå låg i sina kartonger i garaget och skräpade. Nu kom de till användning också :-)

Nu ska jag bara fylla upp med blommor!!!

För att nämna någonting helt annat: Jag har hittat en tom förpackning med ”våriris” i garaget… Så var DET mysteriet löst…

7 comments for “Nu är det uppe…

 1. 19 april, 2011 at 03:13

  Haha hade du satt det utan att veta. Växthuset ser lite klent ut. Kram

 2. 19 april, 2011 at 03:21

  Hej!
  Jag mår bättre nu, har gjort ett kort och skickat till min kompis.
  Vad mycket som har hänt i er trädgård och fiskarna är framme också, ser att någon spanade på dem dessutom!
  Funderat på att skaffa ett litet växthus till balkongen, får se om jag lyckas med det eller så planterar jag inne, lite ojämt med temperaturen ute än.
  Kram Elenor

 3. 19 april, 2011 at 05:28

  Nämen sedär.. :)
  Härligt att du har ett växthus nu!

 4. 19 april, 2011 at 07:06

  Härligt med ett växthus! Jag satt också och dreglade över växthusen i aftonbladet, de var fantastiska. Men du har ett växthus, och plantorna kommer säkert växa i det också!
  Lycka till!

 5. 20 april, 2011 at 03:35

  Tur du har stagat upp det för det ser inte särskilt hållbart ut…Min lille Cesare kom tillbaka igår kväll! Lycka!! Kramiz

 6. 20 april, 2011 at 05:43

  Grattis till dagens blogglottovinst :)

 7. 20 april, 2011 at 01:31

  Och det kommer med all säkerhet att bli en och annan tomat eller gurka som kommer att frodas där :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *