I går…

… blev det ju lite gjort.

Min ”pallkrage”:

Jag har lagt gamla tidningar i botten, har hört att det ska ta död på växtligheten som är under så att det inte växter upp igenom. Och så silar jag all jord i från småsten. Det har varit ett stort problem i alla andra land jag har att det är fullt med sten i dem. Kommer också att blanda upp jorden med köpt torv. Jorden här är tung och mycket lera i den så att när den torkar blir den stenhård annars.

Jag kan skriva att det är faktiskt mest gott som det medför att vi ska gräva om avloppet och jag måste flytta mina land. Nu kommer jag äntligen kunna göra de där förbättringarna som jag inte orkat göra tidigare + att det kommer att bli lite struktur på landen.

Inom en snar framtid kommer det att ligga en likadan låda framför, mellan mig och pallkragen så att säga om man tittar på bilden. Ytterligare en upp till höger, framför redskapsboden(det är mer plats framför där än vad det ser ut att vara) Och så ska det vara en mindre nedanför, till vänster. Sen får vi se.

Där de gamla landen var ska jag plantera plommon och körsbärsträd. Men det blir nog inte förrän nästa vår, eller till hösten när avloppet är klart.

Sen har jag börjat spana in våren i komposten:

Jodå, även små nässlor skänker glädje när man ser dem på våren :-)

Fast jag är noga med att få bort dem när jag silar jorden…

 

8 comments for “I går…

 1. 12 april, 2011 at 02:57

  Nässlorna har inte dykt upp här ännu, jaag tänkta plocka en del detta år. Vilken god sort av plommon blev det? Jag fick ett träd med röda plommon på min födelsedag förra året. Idag ska det tydligen regna här i Göteborg. Bättre än snö iallafall. Ha en bra dag!

 2. 12 april, 2011 at 03:25

  Du är så flitig så myrorna får skämmas…du skulle egentligen behöva vår o försommar året om! Lerjord är jobbig så det är ju bra att du fyller upp dessa och planterar i. kramiz

 3. 12 april, 2011 at 06:31

  Visst är det underbart att våren är här och vill man då påta i jorden så är det ju ännu underbarare :)

  Sv: Sitemeter heter den här missvisande räknaren så nu vet du vilken du INTE ska skaffa dig *s*.

 4. 12 april, 2011 at 07:47

  Ett sånt jobb du har. Det är ju tur att du tycker om det och vill ha det som terapi. Jag hittade ju också de första nässlorna igår. Det ska bli gott med nässelsoppa så småningom. Vi brukar plocka på ett mycket bra ställe.

  Så fin din sida är här med vacker bakgrund.

  Svar: Vänta bara och se: Våren kommer till dej också.

  Kram/Gilla

 5. 12 april, 2011 at 08:58

  Sv: och sedan finns det ju växter jag vill ha som ska stå i lä, men det har vi inte heller precis, undrar om det kan gå ändå, det är väl värt att pröva på kanske
  kram

 6. 12 april, 2011 at 10:10

  Oj vad flitig du är!! Idag blir det fika inne.För kallt ute.Kram

 7. 12 april, 2011 at 10:29

  Ja, sätt igång att göra nässelsoppa. Vi brukar göra det varje vår och det är lika gott varje gång.

  Kram/Gilla

 8. 12 april, 2011 at 10:39

  Du jobbar på bra i trädgården, det kommer säkert att bli jättefint :) Normalt sett så är det inte svårt att vända tillbaka på dygnet, det har varit det sista nu som jag har varit extra trött. Kan vara det att jag har börjat att träna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *