Fick mat…

…för första gången i år. Och de åt med god aptit.

Nä, JAG svälter inte här, men jag kommer utifrån och har just gett mina guldfiskar, koi, guldidarna och sandkryparna årets första skrovmål!!!

(Bilden är tagen förra sommaren! Vi har problem med hägern, men frågan är om vi inte har ett litet större bekymmer än pippin… Se bilden… )

Det var första tillfället som jag har haft då jag har kunnat kolla över läget. De var många som hörsammade pelletsljudet när det landade på vattenytan. Jag har fiskat upp ca 10 fiskar som legat med buken upp, men det är inte så mycket, trots allt, med tanke på att vi uppskattar det att vara ca 200 fisk i dammen (Vi har köpt ca 50). Alla 4 guldidarna simmade förbi, men jag såg bara en koi (det finns 2 silverfärgade).

Det mest jobbiga just nu är att min ”grand old lady” som jag haft i 8 år ligger mitt i dammen med buken upp och jag kan inte nå henne. Det känns hemskt att bara se men sambon och jag har en överenskommelse att ingen av oss jobbar i dammen när inte den andra är hemma, i fall olyckan skulle vara framme.

Men i morgon kommer mina föräldrar och då åker vadarbyxorna ovillkorligen fram så jag kan fiska upp henne :-(

Näe, det är inte ”bara en fisk…”

8 comments for “Fick mat…

 1. 14 april, 2011 at 01:14

  Tråkigt med din ”grand old lady” o hoppas det går bra att fiska upp henne.
  Kissen ser allt ut att bida sin tid där… Kan riktigt se på nacken att kisse slickar sig runt munnen =)

 2. 14 april, 2011 at 02:50

  Ser så mysigt ut, skulle kunna spendera en massa tid på en stol där på bryggan och bara vara :)

 3. 14 april, 2011 at 06:37

  Förstår dej, haft henne i 8 år. Kram

 4. 14 april, 2011 at 06:46

  Jaha det var dags för bloggbyte ser jag. :)

  Och nja, den toakonstruktionen får man hoppas mer var på skämt än att den faktiskt används. Men vem vet… ^^

 5. 14 april, 2011 at 06:51

  Hej och tack för påhälsningen i min blogg! O vad roligt att ha en damm med så fina fiskar i. Damm har jag haft och fiskar med, bara inte i kombination! Undrar om den blå blomman kan vara nån sorts krokus? (amatörgissar)
  Ha det bra och hojta när lavendeln kommer upp! 😉

 6. 14 april, 2011 at 07:57

  Jag tycker det är så häftigt att ni har en damm. Jag följer dina dammäventyr med intresse. Mina föräldrar hade en minivariant med två guldfiskar. Själv har jag endast två slöjstjärtar i en glasskål……..

 7. 17 april, 2011 at 12:27

  Hej. Så fint ni har. Hoppas det går bra med fiskarna. Ha ne skön söndag.
  Kramen

 8. 17 april, 2011 at 09:28

  Smart att inte göra något utan någon annan där. Och det är mer än en fisk, faktiskt. I alla fall när det är ”ens egen”. Haha. Jag känner iaf så med våra fiskar. ^^ Ingen har dock simmat upp-och-ned än, vilket jag är glad för. Hoppas det förblir så. :)

  Och det är härligt när man nischar bloggen med något man är nöjd med och trivs med. Det är det viktigaste. Att skriva det man brinner för. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *