Det blev…

…ett litet växthus för 595 kronor på JULA när vi var där i går. En väldigt, väldigt enkel variant av pvc-plast/tältmodell, tills den dagen jag har skramlat ihop till lyxvarianten av växthus som jag egentligen vill ha. Ett riktigt i glas som helst ska se ut som ett litet hus med veranda… (Jodå, drömma går ju alltid)

Jag köpte mig en ny sekatör också… Jag har tydligen grävt ner den gamla. Hittar den inte, den är puts väck och strax kommer den att behövas som allra mest. Jovisst har jag fler, billiga för typ 20 kronor på någon knallemarknad. Använda ett par klipp och sen är de lika slöa som katten… Bättre att köpa en fiskars direkt så får man lite kvalité för pengarna.

Stödpinnar till sommarens blommor, snören, en varm tröja, 2 påsar á 5 meter med kätting (Ska göra ett litet staket mellan dammen och trädäcket!) och lite annat smått och gott med trädgårdsanknytning åkte också ner i korgen.

Sen tänkte jag att jag skulle vara tidigt ute och verkligen ta mig i kragen och plantera om den där näckrosen, attraction, som har stått i för liten kruka i flera år nu så på väg till JULA så ramlade vi in på plantskolan, och köpte näckroskorgar och lera.

Fick veta att jag kan ta det lugnt… näckrosor ska inte planteras om förrän till midsommar… När vattnet i dammen har blivit lite varmt så att de får kraft att börja växa.

Shit – då kunde jag använt de 400 kronorna till någonting som var mer aktuellt…

Näckros ”Almost Black”

 

4 comments for “Det blev…

 1. 7 april, 2011 at 07:01

  Men det kunde du ha tänkt att vattnet måste ha en viss temp innan plantering. Kram

 2. 7 april, 2011 at 08:07

  Lite irriterande kan jag tro, men nu har du krukan iaf :)
  Kram

 3. 8 april, 2011 at 08:38

  Hallojs. Så jättefint det är här. Jag lägger till denna på bloglovin. Jag gruvar för denna sommar. Att flytta från hus till lägenhet är tungt. Alla blommor som börjar gro nu som alltid är lika spännade att gå omkring att titta på. Ha en härlig fredag.
  Kramen

 4. 8 april, 2011 at 07:09

  Hej!
  Kul att hitta till din blogg!
  Vilka fantastiska dammar du har, imponerande!
  Jag är precis som du sugen på ett växthus, drömmer givetvis om
  det största och dyraste!
  Hm, ska kanske titta in på Jula jag också. Jag kanske kan öva i ett
  litet så länge :)
  Ha det så bra! Helen/ spadtag.blogg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *