Premiärdagen…

…för att jobba första dagen ute i trädgården för året blev uppskjuten.

Jo, de flesta av oss har nog sett vad som har hänt utanför fönstret i natt och det ligger envist kvar. Så det fick bli innearbete i dag.

Jag har fyllt andra pluggboxen med fröer. Det blev bland annat:

(Jo, jag älskar lupiner!!!) Jag pillade även ner vit riddarsporre. Och i den andra pluggboxen fanns det lediga hål eftersom alla borstnejlikorna tog sig som ogräs och redan står i större krukor så då sådde jag pastellakleja däri i stället.

Kantnepetan  och en hyacintviva (påminner om pärlhyacinter fast röda) fick ett eget litet tråg eftersom fröna var så mini-mini att så dem en och en i en pluggbox skulle nog driva mig lite koko…

När det gäller den 1:a pluggboxen, som jag sådde 27 februari, så är det nu bara fingerborgsblomma som inte gett något livstecken, annars är det minst en av varje sort. De gror ju olika fort så jag har inte gett upp hoppet.

Har ni föresten sett att längst upp i bloggen så finns det en liten list där det står ”Dammarna”, ”i min bokhylla”, ”Mina växter” osv. de är sidor med lite information utöver bloggen så att säga. De kommer att fyllas på  kontinuerligt.Och nya sidor kommer att komma till.

I MORGON (eller någon gång under helgen) ska jag skicka upp sambon på en stege. Det är oundvikligt dags för den årliga rengöringen av fågelholkarna. De små fjäderfäna ska väl också ha det lite fint när det snart är dags att sätta nytt bo :-)

Så att de också kommer att trivas i vår trädgård :-)

 

9 comments for “Premiärdagen…

 1. 18 mars, 2011 at 06:33

  Lupiner är jättefina, men har man en så får man tusen. Det gäller att gallra :)
  Jag hade också tänk mig en trädgårdsinventering i helgen, men det får vänta! :)

 2. 18 mars, 2011 at 07:01

  Ja du får kälkbacken kram

 3. 18 mars, 2011 at 08:15

  Det kliar i fingrarna när jag ser fröpåsarna! Det är en underbar känsla!! Jag förstår att snön satte stopp för dina planer. Kändes väl sådär att vakna upp till ett vitt landskap igen. Hoppas du får en trevlig helg.

 4. 18 mars, 2011 at 10:46

  Kors, vad det går framåt hos dig!
  Här har i alla fall paprikorna visat sig, fast det tog tid.
  Nu kryllar det av dem i krukan, och jag får gallra lite. :)
  Något annant kna jag ju förresten inte vänta på resultat av ännu, eftersom de är de enda frön jag har sått hittills i år… 😀

 5. 18 mars, 2011 at 10:48

  Hmmm… Läste genom kommentaren när jag klickat på skicka, och hann med att se att det inte direkt var rätt stavat…. 😀
  Antar att du begriper vad jag menar i alla fall. :)
  Trevlig helg!

 6. 19 mars, 2011 at 05:19

  Ja, igår blev det ett rejält bakslag, men nu kommer våren i alla fall! Lupiner är fina men de får hållas hårt för de sprider sig blixtsnabbt! Här växer de i vartenda dike numera. Fast det är så fint! Kramiz

 7. 19 mars, 2011 at 08:03

  Jag skickar lite ”sol och vår” från Skåne 😀

 8. 19 mars, 2011 at 09:42

  ja vi fick ca 5 cm, vissa jag hörde fick 4 dm, suck ska det aldrig ta slut,
  ja visst är det kul med alla fröerna nu, rolig tid nu kram biggan

 9. 28 mars, 2011 at 08:20

  Svar på Din kommentar:
  Skriver mest i metrobloggen, men har mina morgon inlägg i bägge bloggarna! Sedan är det lättare att kopiera in någonting i nya bloggen!

  Kram
  Stevie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *