Man tager…

…vad man haver.

Jag skrev om att sätta nya sticklingar av Schersmin och Forsytiabuskar härom dagen. Jag skrev om att jag skulle ge mig ut och snickra lite så att jag kunde få mig några drivbänkar och sätta dem i.

I går fick sambon ett spel över en gammal hemmasnickrad stereobänk, ni minns en sådan där stor klumpig sak som man förvarade LP skivor i långt före MP3 hade gjort sitt intågande i våra liv. En sådan fick vi  på köpet med huset och då var sambon lyrisk över ”sin nya hylla som skulle upp i garaget”. I går skulle han ”slå eländet i småbitar och elda upp det” för att sekunden senare skina upp som ett ljus och konstaterade att om vi bara delade den på hälften (44/2 = 22cm) så hade jag mina drivbänkar.

Sagt och gjort:

Sen var det ju det här med jord…

50 liters säckar köps i den lokala matvaruaffären, 4 för 89 kr, men när jag i går skulle ha en säck så fick jag bryta loss dem. Lätthanterlig storlek men ack så djupfrysta… En kofot hade varit behändigt. Säcken står just nu i vår tvättstuga och tinar.

Egentligen skulle jag haft jorden till:

Jodå… det är potatis som bott lite för länge i vårt skafferi och jag skulle satt dem i potatistunnan. Men nu är jag kluven. Ingen mer köpejord om inte ICA ställer ut pallen i solen. Vår egen kompost är genomfrusen så beslutsångesten har infunnit sig…Jag måste ha jord till båda och helst nu.

Jag får väl ta en hacka och bege mig ut i stormen och lägga allt på plats.

6 comments for “Man tager…

 1. 21 mars, 2011 at 03:14

  Ja det är konstigt att när det behövs så finns det inte lr är fel. Senare när det inte behövs då finns det massor. Jag behöver solen här för att tina snön. Kram

 2. 21 mars, 2011 at 05:58

  Imponerade! Några gröna fingrar har dock inte jag – och det syns på tomten!

  Jag prioriterar grus framför blomster 😛

 3. 21 mars, 2011 at 06:10

  Jag har ingen trädgård och har inget behov heller, för jag har inte speciellt bra fingrar att få saker att blomstra och växa. Men jag kan skryta med att jag har lyckats ta skott från en av mina orkidéer och sätta dem i rätt slags jord. De har tagit fart och just nu, så har jag flera som blommar med många blommor också.

  Svar: Visst var räkmackan god. Det är ju kul att se att det finns flera män, som har hand om matlagningen. När vi har gäster, så är det däremot jag som lagar maten.

  Kram/Gilla

 4. 22 mars, 2011 at 05:20

  Vilket elände med djupfryst jord. Det räknar man väl inte med förståss…Käckt med drivbänkarna! Kramiz

 5. 22 mars, 2011 at 12:17

  Så finurligt av sambon att fixa till drivbänkar av den stereohyllan :) Ingen annan än du blev väl gladare misstänker jag. Delar han samam stora intresse som dig med trädgården ?

 6. 25 mars, 2011 at 09:32

  Hej gumman =)
  Wow, vilken underbar blogg du har här. Älskar trädgård och växter =)
  Sparar dig och kommer hit igen så ofta jag bara kan.
  Varm kram vännen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *