Lite friskluft…

…har väl aldrig skadat.

Så jag tog på mig en tjock jacka, mössa, vantar och ett par varma skor och begav mig ut i solskenet för att lapa lite luft i stället för den förkylningsimpregnerade atmosfären som råder inomhus efter en veckas sjukskrivning och en sambo som vilken sekund som helst är nästa som går i däck…

Gick bakom huset för att inspektera den bruna massan som en gång var ett frodigt trädgårdsrabatt, böjde mig ner, och såg tulpanknoppar som hade brutit jordskorpan och trotsat kylan och nu tittade upp, en och en halv cm över havet. Förväntansfullt rödgröna :-)

Och visst fanns det lite grönt. Några få gröna bladrosetter, jag vet inte vad de heter mer än att vi benämner det gärna för ”Ogräs”. Så jag tog av mig vanten och började målmedvetet rycka… De var inte många och snart borta, men det gav mig en ordentlig kick mot tillfrisknande.

I maj, juni, juli och några månader till så kommer jag att svära över det men i dag, mina vänner, är det med stolthet som jag deklarerar att jag har för första gången i år rensat ogräs. OCH fått jord under naglarna, det ni!!!

VÅREN är inte långt borta!!!

Och jag kör en favoritbild i repris:

6 comments for “Lite friskluft…

 1. 13 mars, 2011 at 04:04

  Hejsan. Jag o gubben ska ta ner ett äppelträd, ett körsbärsträd o En stor björk som står i vägen för morgonsolen. kramar

 2. 13 mars, 2011 at 04:42

  Vilket härligt inlägg! Fröken Vår har alltså satt igång sitt jobb! :)

 3. 13 mars, 2011 at 04:42

  Va?? Är det där en bild i nutid? Björklöv redan?
  Helt fantastiskt med tanke på hur det ser ut hos oss :)
  Kram

 4. 13 mars, 2011 at 05:37

  KORS!!!
  Här dröjer det nog ett tag innan jag kan rensa rabatter…
  Vad härligt att våren kommit så långt hos dig!

 5. 14 mars, 2011 at 04:34

  Björkar är så fiiina men jag nyser så förskräckligt av dem. Är tyvärr lite pollenallergisk………

 6. 18 mars, 2011 at 04:42

  Så härligt! Men just idag blev jag lite sur. De där tre dm snö som kom har jag inte beställt och vill INTE ha…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *