Lite blåst…

…är väl inget att bry sig om?

Det är så man får tänka när man bor på landet, mitt ute på en åker på ett slättlandskap där det är långt till närmsta träddunge som tar emot vindbyarna. Här blåser det 360 dagar om året… de övriga 5 dagarna är det storm…

Det är bara att bita ihop, sätta på sig lite varma kläder, öronproppar och bege sig ut med ett leende på läpparna, det är ju VÅR!!! Det här är vad jag gjorde i går:

Potatisen åkte äntligen ner i sin tunna, jorden hade tinat inne i tvättstugan och lillkatta hade inte hittat påsen (hon klöser sönder dem!), så med lite tur har vi snart färskpotatis. Jag har ställt den intill husväggen där det är mest sol på dagen så nu gäller det  bara att komma i håg att vattna, fylla på jord och titta till den lite då och då :-)

Och varje vår får man också ta en liten sväng med skottkärran och plocka grenar. Jo, det får man väl göra fler gånger, men just nu så finns det en del att plocka om man säger så.

Det blev två fulla kärror. Med tanke på att trädgården är STOR så var detta lite… Eller så kan det bero på att jag i år finfördelade kvistarna ganska så ordentligt så att mycket skulle få plats. 40 åringen börjar bli gammal och orkar inte gå hur många gånger som helst (eller så har hon äntligen lärt sig att organisera…?)

Snön har i princip helt försvunnit under helgen som gått och det känns så oerhört tacksamt. Men isen på dammarna ligger fortfarande kvar, även om det tar på den också:

Lilla dammen är fortfarande bottenfrusen… Ser inte så inbjudande ut ännu.

Näe… jag får väl ta och krypa i mina varma kläder och gå ut en liten sväng. Jag ska börja att kapa vresrosorna för de är så pinniga och jag har bara satt sekatören i dem den enda gång och det var när jag precis hade planterat dem för en ca 5-6 år sedan. De är inte allas så vackert buskiga som man ser på alla fina bilder.

Förresten: Jag fick tag i jord som var tinad. De hade fått hem PALLVIS på Cheapy i stan och 50 liters säckarna fick man 5 för 95 kronor. Och ICA hade fått in Penséer, så mycket tyder på att jag kommer att kunna sysselsätta mig även i eftermiddag :-)

Post navigation

8 comments for “Lite blåst…

 1. 27 mars, 2011 at 01:48

  Trevligt med snöfritt, det har inte jag. Titta på mina bilder idag vad jag o gubben gjort. Kram

 2. 28 mars, 2011 at 07:23

  Roligt med denna årstiden då man ser allt komma fram i trädgården efter som.

 3. 28 mars, 2011 at 08:17

  Vilken tur jag bor inne i stan och slipper sådant göra!
  Nackdel är att man:
  blir störd av alla dessa mopedister som banditkör på nätterna
  blir störd av sopebilen varje måndag & torsdag då den håller nedan för
  måste rulla ner för att kunna ranta utan kläder hemma
  har kallare i skafferiet än kylen på vintern
  inte har hiss i huset och bor några trappor upp
  måste dela tvättstuga med 100 andra hushåll i nödfall
  hör grannens baby gråta i tid och otid
  och så kan jag fortsätt
  :(

  Kram
  Stevie

 4. 28 mars, 2011 at 10:04

  Om du visste så glad jag är att vi sålde vår bostadsrätt och Sibbe sin stuga på Hallandsåsen. Där hade vi överfullt med trädgårdsarbete. I bostasrättsföreningen var det avtalat att vi skulle dela på jobbet, men när det till slut var bara vi av sex, som gjorde något, tröttnade vi. Jag var dessutom kassör den mesta tiden, förutom ordförande när den förre dog. Jag/vi är så tacksamma för att vi slipper sådant och nu bor vi i en hyreslägenhet. Men jag förstår dej att det känns härligt med odlingarna. Det tyckte vi också tidigare. Men åren tar ju ut sin rätt också.

  Svar: Jo, Noack är vår älskling, trots att han inte är vår vovve. Men vi passar honom för jämnan, så han tror nog att han bor hos oss också.

  Både vi och den som lagade vår TV kunde inte begripa varför han hade lagt för lång kabel. Den som lagade den passade på att korta den också, men inte tillräckligt.

  Kram/Gilla

 5. 28 mars, 2011 at 10:26

  Ja vi har varit effektiva i helgen.Du har ju också varit flitig! .Kram

 6. 28 mars, 2011 at 10:43

  du har verkligen mycket att göra i din trädgård, fast det har ju jag också egentligen :) men tar det lilla lugna nuförtiden
  kramar

 7. 28 mars, 2011 at 01:39

  ja det är tröttsamt nu, det kan väl inte finnas någon som tycker det är roligt längre, vi vill ha våååår nu, kram biggan

 8. 29 mars, 2011 at 09:48

  Härligt att du redan kommit igång med odlingarna, trots att det fortfarande är fruset. Lycka till med potatisen! Vad tror du om oxel och ek för ditt blåsiga läge?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *