Gjort ett klipp…

… och nu sitter jag här och tycker synd om både äppelträden och päronträdet som fick tuffa behandlingar av mig. Jag har varit ute och beskärt dem.

Äppelträden har jag kunnat skala av ganska så ordentligt alla de åren som de stått här men i år är första året som jag har gett mig på päronträdet. Jag har varit lite rädd för det eftersom päronträd normalt tar mycket längre tid på sig innan de bär frukt första gången, men förra våren stod hela trädet i full blom för första gången så därför så vågade jag mig  på en ordentlig skalning i år.

Men har ni prövat att beskära ett träd där det sitter en katt i toppen? Vårat lilla (?) monster är en superb trädklättrare och är aldrig sen att vara med där det händer. Jag fick helt enkelt gå och hämta sambon som dels fick vara steghållare och dels organisatör för att hålla kattskrället ur vägen när jag tog de översta topparna.

Tyvärr glömde jag ta en ”före” bild, men så här ser det ut nu. Jag har kapat minst 1 meter på höjden, men det mår det inte dåligt av. Det blev riktigt snyggt!


4 comments for “Gjort ett klipp…

 1. 19 mars, 2011 at 07:11

  Hejsan. Här är det kallt igen. Kram

 2. 19 mars, 2011 at 07:49

  Inte är det synd om träden inte! – De njuter nog bara.
  Det blev ju jättefint också! :)

 3. 20 mars, 2011 at 05:58

  Grattis till blogglotovinsten :)
  Ha en underbar Söndag!

 4. 20 mars, 2011 at 07:46

  Grattis!!!
  Du är ju dagens vinnare på blogglotto. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *