Får nog tagga ner…

…när det gäller det här med mitt 30 meters land utmed ena långsidan av trädgården.

Eftersom jag har insett att KÖPA färdiga plantor till hela det monsterprojektet kommer att kosta skjortan så har jag den senaste tiden haft en orgie i att bläddra i frökataloger och tråka ut sambon med att stå länge vid de stora frö-påse-ställningarna de har på ICA och COOP. Så nu  har jag en fin-fin samling med fröpåsar med nästan uteslutande perenner och faktisk, en och annan buske. Nu har jag börjat läsa fakta kring växterna och inser att många av dem ska stratifieras och köldbehandlas… helst över vintern.

Jag tror att ni också inser att jag inte kommer att kunna göra så mycket innan hösten. Mer än att snickra drivbänkar då…

Fast… det är kanske lika bra det. De perenna som  jag faktiskt kommer att kunna sätta i år hinner ju växa till sig lite och med tanke på att jag ska förbättra en 30 meters stenmur, resa ett par telestolpar för klätterväxter och gräva upp den där rabatten så är det kanske inte så dumt att det blir så för var ska jag annars kunna förvara allt det jag har sått innan de växer ur krukorna, jag glömmer bort dem för en dag och alla vissnar ner och dör?

Och sen har jag faktiskt ett par saker till på min ”måste göra lista” i sommar.

En sak i taget har väl aldrig skadat om man säger så…

Förra årets rabattprojekt:

Landet bakom huset blev uppgrävt, rensat och satt med växter bland annat köpta på bakker.

Och så småningom blev det så här:

Fortfarande lite glest kanske, men jag får väl stoppa i det lite frösådda perenner allt eftersom. Och just nu, mars 2011, vågar jag inte ens visa ett kort i från det landet. ALLT verkar ha gett upp…

(Bilderna är små men ”Klickbara” så de blir större)

11 comments for “Får nog tagga ner…

 1. sannof
  9 mars, 2011 at 06:28

  Härligt med gröna fingrar gillar oxå att pota i jorden..=)

 2. 10 mars, 2011 at 05:17

  Det kommer säkert att på sikt bli fint, men det är ju inte gjort i en handvändning att planera och plantera en trädgård! Kramiz

  • Nillas Trädgård
   10 mars, 2011 at 05:36

   Näe, det är ju inte det 😉
   Jag börjar inse, men man vill ju så mycket.

 3. 10 mars, 2011 at 07:11

  Så fint, trevligt att besöka en välfixad trädgård.

  Nope, jag får inga mail när du kommenterar mina kommentarer här på sidan.

 4. 10 mars, 2011 at 10:47

  det är kul att fixa i trädgården och planera inför säsongen
  kramar

 5. 10 mars, 2011 at 04:42

  Jag viste inte att du var intresserad av trädgård.Gör nog ett besök då och då i din trädgård.Kram!

 6. 10 mars, 2011 at 06:52

  Fingerborgsblomma är det på bilden. Helt rätt. Härligt att planera och anlägga rabatter. Fast att köpa plantor kanske är dyrt och billigare att så frö. Som du upptäckt finns ju en hel del perenner att köpa per frö. Har du köpt frö via nätet?

 7. 11 mars, 2011 at 07:47

  Grattis till blogglottovinsten :)

 8. 11 mars, 2011 at 08:36

  Grattis till dagens vinst på BloggLotto!

  Fint det blir i trädgården. :)

 9. 12 mars, 2011 at 04:40

  Jag antog din inbjudan :)

  • Nillas Trädgård
   12 mars, 2011 at 04:43

   Trevligt.
   VÄLKOMMEN :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *